God

15 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Voorganger onderzocht migrantenkerken: "Migrantenkerken zoeken een eigen plek"

"De meeste hebben alleen op zondag een ruimte die ze kunnen gebruiken voor hun diensten, maar ze verlangen naar een plek waar ze ook doordeweeks kunnen zijn," ontdekte Robert ­Calvert. De voorganger deed onderzoek naar migrantenkerken en sprak hierover met het Nederlands Dagblad.

Calvert, die promoveerde op onderzoek naar migrantenkerken in Rotterdam, ontdekte dat migrantenkerken in het begin vooral bezig zijn met het zoeken naar hun eigen identiteit waarna men zich later met andere geloofsgemeenschappen kan verbinden. Als voorbeeld noemt hij de Glorious Chapel International. "Die zaten in een dancehall, een katholieke kerk en een gemeenschapshuis. En nu zitten ze in een school in de wijk Lombardijen. Daar zitten ze goed en kunnen ze verder bouwen aan hun identiteit."

De onderzoeker merkt op dat veel migrantenkerken openstaan voor contacten met andere christenen en kerken. In Rotterdam stellen met name pinksterkerken zich erg open op richting migrantenkerken. "Dat gaf migranten het gevoel dat ze welkom waren."

Lees het volledige interview in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify