Bethel Church

Nieuws

14 augustus 2018 door Redactie

Bethel Church doneert 1000 dollar aan iedere familie wiens huis verwoest is door brand

“We zijn geteisterd door een tragisch wild vuur”, stelt Bill Johnson, voorganger van Bethel Church, een megakerk uit de Amerikaanse staat Californië. Hij heeft laten weten dat de kerk 1000 dollar schenkt aan families die hun huizen zijn verloren bij de brand in Redding, twee weken geleden. Dat meldt Hello Christian.

“We zijn als kerk ongelooflijk gezegend door mensen wereldwijd die voor ons bidden en onze gemeenschap hier in Redding ondersteunen”, meldt de kerk. “De vrijgevigheid van giften is hard nodig en maakt ons nederig. Christenen komen samen en ondersteunen een doel dat groter is dan elk individu alleen kan dragen.” 

Verwoestende brand
De zogenoemde ‘Carr Fire’ staat sinds vorige week op de zesde plaats van de meest destructieve branden in de geschiedenis van Californië. Meer dan zeven mensen hebben het vuur niet overleefd, bijna 170 duizend hectare land is verloren en meer dan 1600 gebouwen zijn verwoest. 

Financiële giften
“Toen we voor het eerst besloten om een financiële gift te geven aan de mensen in onze stad, was het aantal gerapporteerde huizen 150 tot 200. Binnen drie dagen steeg dat aantal naar meer dan 1000 huizen. Het bedrag dat we verwachtten op te halen steeg van 200.000 dollar naar 1.000.000 dollar.” 

Bethel Global Response heeft ook groepen vrijwilligers ingezet die bewoners helpen bij het zoeken naar waardevolle spullen te midden van de as.

Schoonheid voor as
Een passend vers dat Johnson noemt is dat volgens de Bijbel schoonheid voor as kan komen. “We geloven dat deze stad zal opstaan en zal zeggen dat schoonheid uit as is gekomen. We proberen mensen praktisch te helpen. Dit maakt deel uit van wat het betekent om te leven als Jezus. Om de handen ineen te slaan terwijl we verder gaan.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher