Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 augustus 2018 door Omroep Zeeland | Reformatorisch Dagblad

ChristenUnie verzet zich tegen refozorgcentrum Yerseke

De ChristenUnie in Reimerswaal keert zich tegen de bouw van zorgappartementen voor reformatorische ouderen in Yerseke, laten Omroep Zeeland en het Reformatorisch Dagblad weten.

Woonzorginstelling Cedrah wil op de plek van het voormalige bejaardenhuis Vredelust appartementen bouwen die speciaal bestemd zijn voor reformatorische ouderen. Volgens Cedrah bestaat er in kringen van de gereformeerde gemeente in Yerseke een ruime behoefte aan nieuwe seniorenappartementen met zorg op maat. In september 2017 gaven zestig aanwezigen aan behoefte te hebben aan een dergelijk zorgcentrum.

CU-raadslid Andries Jumelet legt uit waarom hij dit geen goed idee vindt. "Je moet als christen juist middenin de samenleving staan. We moeten niet opnieuw gaan verzuilen." Hij geeft dan ook de voorkeur aan een uitbreiding van het bestaande zorgcentrum Moerzicht (van Zorggroep Ter Weel). "Zoals het nu in zorgcentrum Moerzicht is geregeld, is het ook goed."

Foto: screenshot Omroep Zeeland

Reacties

J
Sinds wanneer staat een bejaardencentrum met verzorgingsfaciliteiten --- MIDDEN --- in de samenleving.Een bejaardencentrum is juist HET teken van segregatie!!

(Segregatie = scheiding / discriminatie naar leeftijd)Het is juist een verwijdering, "uitrangeren" van deze leeftijdscategorie uit het normale maatschappelijk leven.
J
UITRANGEREN.

1) Afdanken

2) Marginaliseren

3) Op nonactief stellen

4) Op nonactief zetten

5) Uitschakelen
J
Ik vind het nogal gechargeerd van Andries Jumelet. Blijkbaar wil hij zijn gram halen over de kerknieuwbouw van de Ger. Gem. aldaar, waar hij zo tegen was. Als de mensen uit Reformatorische hoek bij elkaar oud willen zijn en verzorgd worden, wat is daar mis mee? Hoezo moeten christenen overigens "middenin de samenleving staan"? Waar heeft Andries die "wijsheid" opgeduikeld?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.