Bible League

God

14 augustus 2018 door Bible League

Christenen willen niet meer naar dit dorp komen

Pastor Jayanth is geboren en getogen in een dorpje vlakbij Mysor, een gebied in India waar het Evangelie niet of nauwelijks gedeeld wordt. Zelf komt hij op jonge leeftijd tot geloof. In het dorp bestaat veel weerstand tegen het Evangelie en Jayanth merkt op veel verschillende manieren verdrukking omwille van zijn geloof. Toch is hij er van overtuigd om Jezus te volgen en hij besluit de Gemeentestichter Training van Bible League te volgen.

Na zijn training kiest hij Chamaraj Nagar als gebied om te gaan evangeliseren. En mensen toegang te geven tot Gods Woord. Dit gebied is een bolwerk van fanatieke Hindoe groeperingen en deze laten geen enkele andere religieuze activiteit toe in het dorp. De dorpelingen hebben al verscheidene pastors aangevallen die naar het dorp kwamen. Als gevolg hiervan wil niemand meer naar het dorp komen om daar te werken. Toch voelt het voor pastor Jayanth als een opdracht van God om daar te gaan dienen. Op het moment dat hij daar begint met zijn werk ervaart hij veel weerstand van een groot deel van de lokale bevolking.

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

Pastor Jayanth vertelt: “In het begin voelde ik me in de val gelokt en zag ik geen kans om een gemeente te stichten. Ik bleef echter kracht ontvangen van God en zag toch kans om een klein Bijbelstudiegroepje te starten in het dorp. Deze Project Philip Bijbelstudiegroep veranderde later in een gemeente. Ik ervaar het als een grote vreugde om de Heere te mogen dienen en de mensen het goede nieuws van Jezus te brengen. Ik gebruik de Project Philip-boekjes om te evangeliseren en pas alle geleerde lessen toe. We hebben elke week een kerkdienst met 25 gelovigen! Ik reis elke zondag meer dan 50 km om de dienst te houden.”

In april 2017 wordt Pastor Jayanth tijdens een dienst aangevallen door een groep van 60 fanatieke Hindoes. Tijdens deze vreselijke aanval wordt hij zwaar mishandeld. Toch ervaart hij de bescherming van de Heere.

“Ik had niet door dat ze er aan kwamen. Ze riepen op om de dienst te stoppen en sleurden mij de kerk uit. Ze begonnen mij te slaan en beschuldigden mij van het bekeren van lokale Hindoes tot het Christendom en dat ik ze valse beloftes deed. Ik probeerde dingen uit te leggen maar ze wilden gewoon niet naar me luisteren. God was genadig en tot mijn verbazing stonden een paar gemeenteleden op en begonnen te discussiëren met de aanvallers. Deze hele zaak werd later doorgezet naar de politie en ik werd gearresteerd. Toen zij er achter kwamen dat ik onschuldig was lieten ze me gelijk weer gaan. Mijn grote dank gaat uit naar al mijn gemeenteleden die me bijgestaan hebben en andere lokale christelijke leiders die me gesteund hebben. En bovenal dank ik God persoonlijk voor zijn bescherming in deze benarde situatie.”

Lees hier meer over het werk van Bible League.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify