GZB

Nieuws

13 augustus 2018 door GZB

Zendingswerkers GZB keren terug naar Nicaragua

Sinds 18 april is het onrustig in Nicaragua en diverse groepen protesteren tegen de regering. Bij de gewelddadige confrontaties tussen ordetroepen en demonstranten zijn veel doden gevallen. De onrust heeft ook geleid tot een toename van criminaliteit.

In Nicaragua heeft de GZB contact met de Iglesia Reformada. Sinds begin 2018 wonen en werken John en Marjan Lindhout met hun dochter Sophie in Nicaragua als diaconaal werkers. Daarnaast heeft de GZB ds. Wim Poldervaart en zijn vrouw Anke beschikbaar gesteld voor een aantal maanden per jaar voor de theologische toerusting van de kerk.

Half juni zag de GZB zich genoodzaakt haar werkers terug te trekken uit Nicaragua en tijdelijk in Nederlander te laten verblijven. Inmiddels is het in Nicaragua wat rustiger geworden, de wegen zijn weer begaanbaar en de gewelddadige confrontaties zijn afgenomen. De mensen proberen het leven weer op te pakken, de scholen zijn weer gestart en de meeste bedrijven en organisaties zijn weer open. Hoewel het sociaal-politieke conflict nog niet voorbij is, heeft de GZB besloten het werk in Nicaragua te hervatten. De familie Lindhout is inmiddels terug in Nicaragua. De inzet van de familie Poldervaart is onder voorbehoud van hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen.

Hoewel de GZB het werk in Nicaragua hervat, blijft de situatie precair en is er zorg over de grote polarisatie tussen de diverse groepen. De GZB vraagt gebed voor het volk en de kerk in Nicaragua.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher