Marianne Huurman

Nieuws

13 augustus 2018 door Mercy Ships Holland

Marianne Huurman nieuwe directeur Mercy Ships Holland

Stichting Mercy Ships Holland heeft sinds vorige maand een nieuwe directeur: Marianne Huurman. Tussen 2009 en 2012 was Marianne (1977) aan boord van de Africa Mercy werkzaam als vrijwilliger. Sinds 2013 heeft ze leidinggevende functies gehad binnen het Nederlandse kantoor en de internationale organisatie.

Marianne: "Het is een voorrecht al jaren betrokken te zijn bij Mercy Ships. Met eigen ogen heb ik aan boord gezien hoeveel impact de organisatie heeft door het trainen van lokale gezondheidswerkers en hoe levens van patiënten veranderen door een chirurgische ingreep op de Africa Mercy. Dat motiveert mij om vanuit deze rol de verdubbeling van vrijwilligers, inkomsten en inkoop van goederen met ons team op kantoor te realiseren."

Ambitie
Mercy Ships staat voor een grote uitdaging: in 2020 komt er een tweede schip in de vaart. Zowel de financiële inkomsten als het aantal vrijwilligers zal daarom moeten stijgen. Met de komst van het nieuwe schip wil Mercy Ships Holland verder groeien om deze ambitie waar te maken, samen met alle betrokkenen in Nederland en Afrika.

Vanuit het bestuur
Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter Mercy Ships Nederland: "Wij zijn bijzonder dankbaar met de benoeming van Marianne Huurman als directeur Mercy Ships Holland. Marianne heeft enige tijd als interim-directeur gefungeerd. Daarbij liet Marianne zien dat zij over alle kwaliteiten beschikt die wij als bestuur noodzakelijk achten voor de verdere groei van Mercy Ships Holland."

Next stop: Guinee
Jaarlijks zijn er 1200 vrijwilligers (onder wie 100 Nederlanders) nodig op het ziekenhuisschip Africa Mercy, die het levensreddende werk voor honderden patiënten mogelijk maken. Mercy Ships biedt gratis operaties aan kansarmen in Afrika ongeacht ras, geslacht of religie. Momenteel wordt het schip gereedgemaakt om voor tien maanden in de haven van Conakry in Guinee, West-Afrika hulp te bieden.

Ieder mens kostbaar
Met de Africa Mercy, voorzien van vijf operatiekamers en meer dan tachtig
ziekenhuisbedden, worden mensen geholpen met levensbedreigende tumoren, vergroeide benen, brandwonden en tandheelkundige behandelingen. Mercy Ships doet dit werk omdat ieder mens kostbaar is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify