christenen

Dagelijks leven

16 augustus 2018 door Dick van den Bos

"Christenen staan bekend als softe, slappe, angstige, kreupele mensen"

Geen christen in het Westen wordt bedreigd voor het preken van het evangelie, laat staan dat ze in de gevangenis gegooid worden. Niemands leven is in gevaar. Niemand wordt zo vervolgd als dat de discipelen deden. Waarom zijn we dan zo passief en vaak zo lauw om te staan voor de waarheid, de gerechtigheid en de moraliteit in onze cultuur? Waarom zijn er zo weinig die zich verzetten tegen de tendens van onze zondige, slechte, immorele cultuur? Dit schrijft Bert Farias van de Holy Spirit Ministries.

Jeremia zegt het op deze manier: 'De Heer zegt: "Jeremia, als je met mensen hardloopt, word je al moe. Hoe wil je het dan opnemen tegen paarden? Als je alleen in een vredig land op Mij kan vertrouwen, hoe wil je Mij dan vertrouwen in de bossen vol wilde dieren langs de Jordaan?'' (Jer. 12:5)

Onverschilligheid
Het Westen is nog steeds vredig, maar christenen sluimeren en zijn vermoeid met de zorgen van deze wereld en er heerst veel onverschilligheid. Wat zou er gebeuren als we ineens aangevallen worden door terroristen die ons opdragen om Jezus af te zweren om hun religie over te nemen? Wat als er een militaire coup komt en we worden overgenomen en de regering van de antichrist wordt gevestigd en al onze vrijheden waren weggenomen? Wat als...?

Kom op mensen, laten we echt zijn! Ons Westerse christendom is soft, slap, bloedarm en heeft nauwelijks iets goeds te bieden. We zijn als de kerk van Loadicea die hoog opgaven over hun aardse rijkdom, maar Jezus noemt het een wrak, miserabel, arm, blind en naakt.
“Want jij die zegt: ‘Ik ben rijk en ik heb veel spullen opgeslagen en ik heb niets nodig’, je hebt niet gerealiseerd dat je een miserabel wrak bent, arm, blind en naakt.” (Openbaring 3:17)

Veel christenen zijn doodsbang om tegen de zonden van onze cultuur op te staan.

Veel christenen zijn doodsbang om tegen de zonden van onze cultuur op te staan en tegen mensen te vertellen dat het fout is. Sommige ‘professionele christenen’ vieren zelfs de zonde mee met de wereld. Ze varen mee met de Gay Pride omdat ze zeggen dat God liefde is. Ze zijn het er mee eens dat vrouwen baas zijn over hun buik. Ze zeggen dat overspel en immoraliteit niet onze zaak is. We zouden niet moeten oordelen! Hiermee verkopen we onze Jezus aan de zonde.

Ik zeg niet dat onze belangrijkste verantwoordelijkheid is om de zondes van onze cultuur aan te vallen, maar waar in onze samenleving staan christenen op tegen zonde en immoraliteit? De wereld loopt met haar eigen zonden te koop en wij applaudisseren of blijven stil. Wetten van de antichrist worden getekend, maar waar is de tegenstand? Waar worden rechtvaardigheid en moraliteit verdedigd?

Ongoddelijke agenda
Hoe lang zal men ruimte blijven geven aan een ongoddelijke en slechte agenda in het Westen? We hebben toegestaan dat ons geloof is losgesneden van het normale leven en is beperkt tot de kerkdienst. We zijn het zwijgen opgelegd in de publieke arena. We laten onszelf ook seculariseren in deze cultuur. Ze laten ons meer beïnvloeden dan dat wij hen beïnvloeden.

Er is heel weinig wat nog duidt op het christendom in onze cultuur en dat is onze fout. Het is tijd dat we de Heer z’n opdracht aan Jozua serieus nemen: “Wees sterk en moedig!” “Wees niet ontmoedigd of bang, want de Heer je God gaat met je mee, waar je ook heen gaat.” (Jozua 1:6 en 9a).

Vanwege een gebrek aan ruggengraat en moed is het christendom van de rotsen aan het vallen.

Geweten
Vanwege een gebrek aan ruggengraat en moed is het christendom van de rotsen aan het vallen. We gaan een diepe vernedering tegemoet als christenen niet sterker en moediger in het geloof en in overtuiging gaan worden. We leven in een zeer heidense cultuur en het wordt alleen maar erger. Mensen zijn zo gebonden. De kerk is er om het geweten van het land te zijn, maar het geweten is verschroeid.

Ons imago is dat we kreupel zijn. Het christendom wordt gezien als een leuke religie met leuke mensen. Het fanatisme is er uit. Het bruisende is totaal verdwenen. We zijn te passief en te slap. Als we onze cultuur willen veranderen, moeten we uit onze schuilkelders van angst en intimidatie komen. Velen moeten begrijpen dat we liefdevol en angsteloos en moedig op hetzelfde moment kunnen zijn.

Sterk en moedig
Eerlijk, we hoeven niet angstig en geïntimideerd te zijn. Zoals we zeggen: niemand is bedreigd, niemand hoeft te vrezen voor z’n leven. Waar zijn we bang voor? Voor afwijzing van mensen? Wat maakt dat uit? Er zijn vele anderen die juist zullen applaudiseren voor je principes als het gaat om waarheid en moraliteit en het delen van het evangelie van Jezus Christus.

Laat de verandering bij jou beginnen! Een beetje moed zal je ver brengen. En als we vol moed sterk zijn in de Heer, zullen we de verandering gaan zien en worden onze verlangens werkelijkheid!

Reacties

J
Gezonden hebben geen dokter nodig, maar zij die ziek zijn wel. De apostel Paulus roemde in zijn eigen zwakheid. Gods kracht wordt in zwakheid volbracht. En verder worden we niet opgeroepen om wereldverbeteraars te zijn, we hoeven slechts ons lichtje te laten schijnen. En verder deze wereld te laten voor wat het is.

Openbaringen 18:4 Gaat uit van haar, Mijn volk, opdat gij aan haar zonden geen gemeenschap hebt, en opdat gij van haar plagen niet ontvangt.
J
Gods kracht wordt in zwakheid geboren. Gods kracht kan een hele cultuur op z'n kop zetten, zoals je in Handelingen en in de Evangeliën leest. Gelukkig lieten zij niet slechts hun lichtje schijnen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher