berg

God

13 augustus 2018 door Dick van den Bos

Deze ongezonde leugen staat een ontmoeting tussen jou en God in de weg

De bijzonderste ontmoetingen die mensen in de Bijbel hadden met God, vonden plaats buiten het fysieke kerkgebouw. Nog steeds zitten velen van ons vast in het idee dat God alleen binnen de muren van de kerk werkzaam is. We raken gefrustreerd en ontmoedigd, en denken dat we moeten wachten op de volgende kerkdienst om God te ervaren. Dat schrijven Pat en Karen Schatzline in Charisma Magazine.

We kijken steeds naar morgen voor de ontmoeting met God, terwijl we vandaag naast ons neerleggen. Natuurlijk zijn gezette tijden voor samenkomsten belangrijk. De Bijbel vertelt ons om de samenkomsten niet te verzaken (Hebr. 10:25). Desondanks is het ongezond om alleen Gods aanwezigheid binnen te gaan als je in de kerk bent. We kunnen niet van zondag naar zondag leven en per week maar één ontmoeting met God hebben.

Zondagse maaltijd
Die manier van leven is vergelijkbaar met het eten van één maaltijd op zondag en je dan afvragen waarom je vergaat van de honger en gebrek hebt aan kracht voor de rest van de week. Te veel christenen spenderen hun week in overlevingsstand door genoegen te nemen met die zondagse ‘maaltijd’, in plaats van het leven in Christus. Maar het goede nieuws is dat we niet hoeven te wachten tot zondag of een ander moment om een speciale ontmoeting met God te hebben. We kunnen God overal en altijd ontmoeten. Alles wat er nodig is, is hongerig zijn voor Zijn aanwezigheid.

Abraham ontmoette God op de top van de berg, terwijl hij zijn hoop en vertrouwen in God legde, in plaats van in zijn eigen dromen en verlangens. In plaats van het bouwen van een altaar voor wat hij wilde, bouwde hij een altaar en gaf God alles wat Hij wilde (Genesis 12:1-8). In Jozua 22, wanneer de Rubennieten, de Gadieten en de halve stam van Manasse de Heer ongehoorzaam waren door een altaar te bouwen tegenover het land Kanaän, kwam de hele gemeenschap van Israël bij hem en ze waren verontwaardigd over deze ontrouwe daad. Waarom? Omdat het volk de kracht kende van het altaar. Het was niet een een-keer-per-week-activiteit, nee, ze spendeerden hun leven om na te jagen wat God van hen vraagt.

Vandaag
Geldt dit ook voor jou? Wacht niet tot volgende zondag of zelfs tot morgen om God te ontmoeten bij het altaar. Morgen kan de dief zijn van de wonderen van vandaag. Wat houdt je weg van het gaan naar het altaar vandaag? Wacht je tot omstandigheden gaan veranderen? Wacht je op de juiste preek of het juiste lied? Denk je echt dat het morgen makkelijker zal zijn?

Laat vandaag jouw morgen zijn – kies ervoor om God te ontmoeten bij het altaar, precies waar je nu bent. Het altaar is niet een bouwsel van hout en stenen; het is een ontmoeting met de levende God die plaatsvindt in onze harten en een verandering in ons hart markeert. Het is waar we ons volledig overgeven aan God en Hem toelaten om onze oude gewoonten te laten sterven, zodat een nieuw leven kan beginnen. Als je wacht tot morgen, dan is de kans groot dat je je moment gaat missen. God verlangt ernaar om je vandaag te ontmoeten. Hij heeft iets voor je op dit moment.

Krachtig gebed
Bepaal een moment deze week om dichter naar God te gaan door Christus, die ons altaar is. Als je Hem daar ontmoet, laat de Heilige Geest je opnieuw in vuur en vlam zetten. Zoek de Heere en ervaar Zijn aanwezigheid terwijl je Hem groot maakt.

Reacties

Wat een geweldige bemoediging en zo waar. Dank voor het plaatsen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher