boksen

Nieuws

13 augustus 2018 door Dick van den Bos

Kerk serveert bier tijdens kerkdienst: "Ik preek beter na een paar biertjes"

The Greater Purpose Community Church in Santa Cruz verkochten hun kerkgebouw en vertrokken naar een hedendaagse lounge – waarbij ze plannen hebben om een bierbrouwerij te bouwen waar ze ook diensten houden.

Pastor Chris VanHall legt uit. “We besloten om het gebouw te veropen, omdat kerk voor ons een gemeenschap en een beweging is, niet zozeer een gebouw met kerkbanken”, vertelde hij tegen NBC. “Nergens in de Bijbel staat dat je geen alcohol mag drinken op een verantwoordelijke manier."

Bier
Sinds kort houdt de kerk dus diensten een een lounge waar ook bier geschoken wordt. Dat komt overeen met de visie van de pastor om een boekenwinkel om te dopen in een brouwerij dat dient als een kerk. Met deze nieuwe kerk hoopt hij 30 tot 60 procent van de opbrengsten aan liefdadigheidsinstellingen te geven.

“Ik dacht, zou het niet geweldig zijn als een kerk producten kan maken waarbij je de opbrengsten kan delen met lokale organisaties?”, zei de pastor. “Toen dachten we: hé, we houden van bier, we houden van het maken van bier. Waarom niet een brouwerij?”

Haatgevulde theologie
VanHall zei dat hij naar Santa Cruz is getrokken om een kerk te planten om te anticiperen op mensen die met goede redenen de kerk verlieten, bijvoorbeeld vanwege ‘een haatgevulde theologie.’

Hij legt uit dat iedereen in de kerk met mate drinkt, in een sociale atmosfeer. Hij grapte zelfs dat de preken beter zijn na een paar biertjes.

De Greater Purpose Church maakt duidelijk dat iedereen wordt geaccepteerd, "ongeacht geloof, je persoonlijke keuzes, ras, seske, seksuele orientatie of de genderidentiteit, politieke voorkeur, sociale status of economische positie.”

Reacties

J
Het genot, de drank en de lust centraal. Eindtijd in aktie.
REAGEER
l
Hoe gek moet je zijn.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify