Nieuws

13 augustus 2018 door Nederlands Dagblad

Waarom Francisca van Dalen als christen GeenStijl leest

Zendelinge Francisca van Dalen legt in het ND uit waarom ze als christen GeenStijl leest. Ze leest de website - die volgens veel christenen als 'goddeloos' wordt bestempeld - om als zendeling toch feeling te houden met wat er in Nederland gebeurt. Het groffe taalgebruik en de lading seksueel geladen content neemt ze voor lief. 

"Daar staat tegenover dat er ook heel origineel en creatief met taal wordt omgegaan, en dat kan ik als taalliefhebber waarderen. Verder word je regelmatig verrast met diepgaande analyses en verfrissende inzichten en heb ik respect voor de pogingen om doorsnee Nederlanders te betrekken bij het democratisch proces. Een luis in de pels is hard nodig om de politieke elite te behoeden voor (meer) arrogantie. Liever zou ik de kerk in die rol zien, maar dat lijkt nauwelijks het geval te zijn."

Ook de reacties onder artikelen kan Francisca waarderen. Bijvorbeeld onder een artikel dat ging over verscherpte regelgeving rondom abortus, naar aanleiding van een SGP voorstel, die voorstelde dat artsen vrouwen die om een abortus vragen, verplicht moeten vertellen over andere opties.

"GeenStijl zelf leek daar niet enthousiast over, maar de reacties van de (doorgaans niet bepaald christelijke) lezers gaven de indruk dat het heilige huisje van abortus als vrouwenrecht aan het verzakken is. Zo werd er geopperd dat het helemaal niet gek is om opties goed te overwegen als het om een mensenleven gaat. Dat een foetus voorstellen als een klompje cellen ‘zo 1970’ is." 

Reacties

J
Je moet weten wat je tegenstander er voor denkwijzen en argumenten op na wenst te houden om een reden te hebben niet in God te hoeven geloven!WANT:

wij hebben de opdracht om ten strijde te trekken met:

"... de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voor God tot het slechten van bolwerken,

zodat

wij de redeneringen en elke schans, die opgeworpen wordt tegen de kennis van God,

slechten,

elk bedenksel als krijgsgevangene brengen onder de gehoorzaamheid aan Christus,REAGEER
J
En over menselijke handelswijzen heeft de Heere een vernietigende en ontnuchterende constatering:... dat in mij, dat is, in mijn vlees, geen goed woont;

want

- het willen is wel bij mij,

maar

- het goede te doen, dat vind ik niet.

Want

- het goede dat ik wil, doe ik niet,

maar

- het kwade, dat ik niet wil, dat doe ik.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher