Bijbel

Levensverhaal

27 juli 2018 door Reformatorisch Dagblad

Kerkganger René las voor het eerst zélf de Bijbel: "Ik was telkens in tranen"

"Meneer, ik zit hier nu wel, maar gaat u mij werkelijk vertellen dat alles wat in dat oude Boek staat waar is?" Met die houding nam René Auping na lang aarzelen deel aan een Bijbelcursus, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

René en zijn vrouw Marinela groeiden allebei op in een christelijk gezin, maar ze deden niets met de Bijbel. Totdat haar moeder dit Boek naar haar opstuurde. Later vond ze op de deurmat een brochure met een uitnodiging voor een Bijbelcursus. Marinela's voornemen om naar de Bijbelstudie te gaan, kwam voor René op een goed moment. In de Rooms-Katholieke Kerk voelde hij zich niet meer thuis. "Er zit veel ritueel in een kerkdienst en het Woord gaat maar in beperkte mate open."

Toen de Bijbel openging, leerde René dat Jezus de enige Weg tot God is. "Toen ik net tot geloof was gekomen, luisterde ik tijdens het reizen met mijn walkman naar preken. Ik was telkens in tranen, want de preken gingen allemaal over mij."

Lees het volledige verhaal in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

J
Hello

Toen ik tot geloof kwam, had ik nagenoeg dezelfde ervaring.

Na een dienst zei ik zelfs gekscherend tegen mijn voorganger: "Ik snap niet dat al die andere bezoekers het nu al maanden toestaan, dat u uitsluitend tegen mij predikt."



Mag ik je verder feliciteren met je naam: René!

Weet je wat je naam betekend??

Naitre is het franse werkwoord voor: geboren worden.

Renaitre betekent: herboren worden.



René is het voltooid deelwoord en betekent: "herboren".



Dus iedereen die je naam gebruikt, bevestigt, dat je "herboren bent"!
REAGEER
T
Mooi dat je laat zien dat de naam een betekenis kan hebben. Een orthodox_ joodse traditie gaat zover dat dat ze stelt dat jij je naam moet uitleven. ergo je bent diegene naar de naam die je draagt. Die betekenis van de naam wordt in een bijzonder kader geplaatst wanneer iemand ten dode ziek is. Verbazend is het, in dat geval, dat het voor komt dat een de zieke, welke een nieuwe naam krijgt, genezing ontvangt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher