raket Hamas

Nieuws

27 juli 2018 door CIDI | Israël Today

Hamas brengt troepen in hoogste staat van paraatheid

Een Israëlische soldaat werd deze week verwond door een sluipschutter Hamas. In een reactie doodde het Israëlische leger drie Hamasleden. De terreurgroep heeft haar troepen in de hoogste staat van paraatheid gebracht, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

De laatste overeengekomen wapenstilstand tussen Israël en Hamas is woensdag gebroken toen een 21-jarige Israëlische militair werd beschoten. Zijn toestand werd aanvankelijk beschreven als ernstig, later als middelzwaar. Het Israëlische leger spreekt van een 'lokaanval', schrijft Israël Today. Een groep kinderen naderde in Gaza het grenshek. Toen Israëlische soldaten hen opriepen om weg te gaan, werd het vuur geopend door Hamas-terroristen.

Bij vergeldingsacties zijn vervolgens drie leden van de gewapende tak van Hamas - de Izz ad-Din al-Qassam Brigades - omgekomen. “Israel zal met bloed betalen voor haar misdaden,” zo liet Hamas donderdagochtend in een statement weten. Vervolgens volgde een nieuwe rakettenregen vanuit Gaza, waarna Israëlische tanks posities van Hamas onder vuur namen.

De kans op een nieuwe oorlog tussen Israël en de facties in Gaza is reëel. Volgens VN-gezant Nickolay Mladenov was afgelopen weekeinde de oorlog “slechts enkele minuten” weg. Israël zou haar troepen al in paraatheid hebben gebracht voor een nieuwe grondinvasie om de terreur van Hamas een halt toe te roepen. Door bemiddeling van de VN en Egypte is een verdere escalatie voorkomen.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

T


De Raad van religieuze geleerden Jeru­zalem heeft gewaarschuwd voor een normalisering van de betrekkingen met Israël, het verboden. Het is tegen de sharia.In Gaza scandeerden ‘de vreedzame demonstranten’: ‘Khaibar, Khaibar ya Yahoed, Jaysh Mohammad sa-yahoed!’ – Khaibar, Khaibar o Joden, het leger van Mohammed zal terugkomen! In 628 veroverde de profeet Mohammed de oase Khaibar, waar een aantal Joden met hun gezinnen woonde: vrouwen en kinderen werden als slaven verdeeld en de mannen werden gedood.citaat :Elsevier Afshin EllianREAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher