Willem Lingeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Is hertrouwen beter dan branden van begeerte?

'Het is beter te trouwen dan van begeerte te branden,' staat in de Bijbel. In een nieuwe video wijst Willem Lingeman op een persoon die deze tekst zag als een aansporing om te trouwen met een andere partner. Is hertrouwen beter dan branden van begeerte? Begkijk het antwoord van de auteur van 'Verbonden voor het Leven' in onderstaande video.

Bekijk de video en klik hier voor meer fragmenten van Willem Lingeman:

Reacties

A
In het OT werd de overspelige Israëliet gedood, maar de onschuldige partner was vrij om te hertrouwen. In het Nieuwe Testament staat geen opdracht de overspelige te doden, ook niet dat de onschuldige gestraft moet worden met een celibatair leven.Hertrouw van onschuldig gescheiden partners bestempelt Gods Woord niet als hoererij!

Jezus laat wel degelijk de mogelijkheid open van hertrouw na verstoting (wegens hoererij): Matth. 5:31.

J
Als je Gods Woord gebruikt als excuus (om je zin door te drijven) om te hertrouwen, waarom sla je dan deze teksten over:Mattheüs 19:8 Hij zeide tot hen: Mozes heeft u met het oog op de hardheid uwer harten toegestaan uw vrouwen weg te zenden, maar van den beginne is het zo niet geweest.

Markus 10:5 Jezus zeide tot hen: Met het oog op de hardheid uwer harten heeft hij u dat gebod geschreven.De feministen hebben er zelfs een RECHT op echtscheiding van gemaakt, weten te maken!

Hoe "dwaas" kun je zijn!

W
De hr. Lingeman negeert de teksten waarin Jezus mensen de vrijheid geeft om te scheiden n.a.v. ontucht. Roomser zijn dan de Paus is evenzeer een verkeerde leer als wanneer je Gods geboden te weinig serieus neemt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen