Stef Blok

Nieuws

26 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Aad Kamsteeg: "Samenleven met verschillende culturen leidt vaak tot problemen"

"Laten we realistisch zijn: het samenleven van mensen met verschillende culturen heeft op heel veel plekken tot grote problemen geleid," schrijft Aad Kamsteeg, oud-buitenlandcommentator, in het Nederlands Dagblad.

"Noem mij een voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont (....) en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet", zei hij onlangs tijdens een bijeenkomst met Nederlanders die voor internationale organisaties werken. In een Kamerbrief schrijft de VVD-minister dat hij zich in te scherpe bewoordingen heeft uitgelaten. "Ik betreur dat ik daarmee aanstoot heb gegeven," aldus Blok.

Kamsteeg: "Inmiddels bleken er na de latere dekolonisatie zeker in Afrika maar weinig staten te functioneren met een cultureel homogene samenstelling." Hij wijst op bloedige burgeroorlogen in onder andere Ethiopië, Angola, Congo, Sudan, Burundi, Rwanda, Mozambique. "Nu smachten Koerden naar een eigen staat, Papoea’s naar zelfbestuur, Tibetanen naar afscheiding van China, Palestijnen naar onafhankelijkheid."

"Laten we realistisch zijn. Cultureel heersende groepen voelen zich bedreigd als zich grote aantallen mensen binnen hun staatsgrenzen bevinden die zij niet kunnen verstaan en andere overtuigingen, gewoonten en idealen hebben."

Lees hier het volledige commentaar van Aad Kamsteeg.

Lees ook: Voorganger over uitglijder minister Blok: "God schiep verschillende culturen".

Reacties

J
Gods Woord geeft perfect aan onder welke voorwaarden een vreemdeling zich mag ophouden in je land!!



1) neem je (af)goden niet mee;

2) accepteer de wetten en gebruiken van het land

3) doe actief mee aan de verering van de "enig ware Schepper"



Daarom is het uitgesloten, dat leden van de "ideologie van de wreede" opgenomen mogen worden in ons land!
Uit de Bijbel blijkt inderdaad heel duidelijk dat God een rijke wereld wil met veel gesegregeerde, monoculturele, autonome samenlevingen die niet door migratie ontwricht worden of van taal veranderen, op die voorwaarde kan er migratie zijn binnen de mensheid. Wel moet elk volk Hem vereren.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher