Coen Verbraak

God

26 juli 2018 door Groot Nieuws Radio

Coen Verbraak over zijn gesprekken met Orlando Bottenbley en HHK-predikant

Maandagavond begon de laatste reeks van de succesvolle interviewserie Kijken in de Ziel. Journalist Coen Verbraak sprak met 12 religieuze leiders, onder wie baptistenpredikant Orlando Bottenbley en hersteld hervormde predikant Floris van Binsbergen. In gesprek met Groot Nieuws Radio blikt hij hierop terug.

Onder leiderschap van Bottenbley maakte de Bethel gemeente in Drachten in 25 jaar een enorme groei door. De kerk groeide van 60 leden naar 4500 leden. “Dat vind ik fascinerend,” zei Verbraak eerder op CIP.nl. “Het is heel intrigerend dat in een tijd van ontkerkelijking wekelijks zoveel mensen naar een kerkdienst komen.”

De journalist voegt toe dat hij het bijzonder vindt dat een predikant uit de reformatorische gezindte ‘ja’ zei tegen een interviewverzoek. “Een groot aantal bevindelijk-gereformeerde dominees reageerde niet op onze verzoeken of haakte na één telefoontje al af. Juist daarom vind ik het moedig dat Floris heeft meegewerkt."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren. Lees ook: Coen Verbraak: "Kerkgroei in tijd van ontkerkelijking fascineert mij".

Foto: Lilian van Rooij

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher