aliyah Israël

Nieuws

26 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Joden en christenen verwelkomen honderden Joden in Israël

Op maandag 23 juli kwamen zo'n driehonderd Joodse immigranten aan in Israël. Joodse en christelijke leiders waren op het vliegveld in Tel Aviv aanwezig om hen te verwelkomen en hun aliyah te vieren, laat CBN News weten.

Van deze groep zijn zo'n 200 Joden afkomstig uit Frankrijk, één van de landen waar een steeds onveiligere situatie voor Joden is ontstaan. "Het is heel erg om te zien dat in West-Europa en andere delen van de wereld het antisemitisme in opkomst is," zegt Danielle Mor, directeur van Angels of Zion. De Joodse staat biedt volgens haar uitkomst. "Nooit meer hoeft een Jood in gevaar te zijn dankzij het bestaan van Israël. 

Thierry Haddad is één van de Joden die van Frankrijk naar Israël is verhuisd. Het door radicale moslims gestimuleerde anti-Joodse geweld was voor hem aanleiding om te vertrekken. Sarah Rachel Levy is afkomstig uit Parijs. Voor haar was antisemitisme niet de aanleiding. Haar verhuizing beschouwt ze als een roeping. "Ik wil mij verenigen met mijn volk en de God van ons volk."

Bij de groep immigranten behoren ook Joden uit landen die deel uitmaken van de voormalige Sovjet-Unie en Zuid-Amerika. Tom Hess, directeur van All Nations Convocation in Jeruzalem, beschouwt deze beweging als een vervulling van één Gods beloften. "God brengt Zijn volk bijeen. In de Schrift staat dat Hij Zijn volk vanuit het noorden, zuiden, oosten en westen verzamelt. Miljoen Joden zullen terugkeren."

Bekijk ook dit videofragment:

Reacties

J
Ik mag hopen dat deze Christelijke leiders ze het evangelie hebben verteld!!

Want zonder JEZUS gaan ook Joden verloren
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher