Nieuws

26 juli 2018 door Open Doors

Issaq (16) keert na terugdrijven IS terug naar huis: "Jezus is mijn voorbeeld"

"Ik zou graag naar school gaan, maar dat zit er nu niet in, omdat mijn familie besloten heeft te emigreren", zegt Issaq (16) tegenover Open Doors.

Afgelopen jaar keerde Issaq (met zijn familie terug naar Qaraqosh (Irak). De stad in de Vlakte van Ninevé was jarenlang bezet door IS. Nu helpt Issaq mee met het herstellen van kerken die in die tijd beschadigd zijn. Tegelijkertijd vraagt hij zich af hoeveel christenen daar gebruik van zullen maken. Ook zijn familie heeft inmiddels een visum aangevraagd.

“De kerken hier zullen er in de toekomst weer mooi uitzien”, vertelt hij. “Elke dag komt nieuw materiaal binnen dat we voor het herstel kunnen gebruiken. De afgelopen weken hebben we vloeren en trappen geboend en meubilair opgeknapt. Maar is er wel een toekomst voor de christenen zelf in dit land? De onzekerheid is groot. Kijk maar naar wat er met onze familie gebeurd is. Ons huis is volledig afgebrand. We hebben alles verloren. Hoe kunnen we hier weer een leven opbouwen?”

“Voor mij persoonlijk is de grootste uitdaging het vinden van een uitdaging. Een doel in het leven. Ik zou graag naar school gaan, maar dat zit er nu niet in, omdat mijn familie besloten heeft te emigreren. Ik hou van voetballen, maar er is hier geen club, dus voetbal ik alleen op de computer. Ik wil aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen en wou dat ik verder kon kijken dan een paar dagen, maar ik weet echt niet hoe mijn toekomst eruit zal zien.”

“Waar ik me aan vasthoudt, is Jezus. Zijn leven is een voorbeeld voor mij. Intussen roep ik mensen op om te bidden voor vrede in Irak en dat christenen hier weer veilig kunnen wonen.”

Foto: Open Doors

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher