Israël-Bijbel

Nieuws

25 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Rabbijn presenteert speciale Israël-Bijbel voor Joden én christenen

Het 70-jarig bestaan van Israël is volgens rabbijn Tuly Weisz een geweldige kans om een nieuwe Bijbel te presenteren voor Joden én christenen: de Israël-Bijbel. Dit zegt hij in gesprek met CBN News.

"De Bijbel heeft grote invloed gehad op de mensheid," maakt de rabbi duidelijk. "Tegelijkertijd is het ook een grote bron van wrijving en verdeeldheid tussen Joden en christenen, terwijl ze allebei beweren de Bijbel lief te hebben," aldus de directeur van Israel365. "Deze Israël Bijbel geeft de mogelijkheid om Gods Woord te gebruiken als bron van eenheid tussen Joden en christenen."

De Israël-Bijbel bevat alleen het Oude Testament. Waarom zouden christenen een Bijbel zonder Nieuwe Testament willen lezen? Weisz: "Voor christenen die de Bijbel willen lezen die Jezus las, is de Tenach (39 oudtestamentische Bijbelboeken, red.) voldoende. Dat hoor ik ook terug van christelijke vrienden: Dit is de Bijbel die Jezus Zélf heeft gelezen." 

De rabbijn vindt het belangrijk dat juist in deze tijd deze uitgave onder de aandacht komt. "De ogen van de wereld staan massaal op Israël gericht. Er zijn wereldleiders die beweren dat Israël land bezet. In deze Bijbel wordt helder dat dit juist het land is dat God aan het Joodse volk heeft gegeven. Om te begrijpen hoe dit zit is meer onderwijs nodig."

Bekijk ook onderstaande video en lees hier meer over de Israël-Bijbel:

Reacties

J
Blinde leidslieden noemt de Bijbel ze.

Pas op Christenen!! Ze halen het geloof in JEZUS uit je hart.

Eerst degraderen ze JEZUS tot profeet. Vervolgens laten ze je geloven dat Paulus het ook niet begreep en uiteindelijk loop je trots te pronken met keppel en tjietjiet (?) want je hebt de waarheid gevonden.....

Trap er niet in!
REAGEER
J
Overbodig zo'n incomplete Bijbel. Voegt niks toe, maar laat het belangrijkste weg. Dan ben je fout bezig.
REAGEER
J
Of Jesaja 53, wat door de Rabbijnen gemeden wordt als de pest.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher