Nicaragua vlag

Nieuws

25 juli 2018 door Jeffrey Schipper

President Nicaragua opent aanval op katholieke kerk

De Nicaraguaanse president Daniel Ortega heeft de aanval geopend op de katholieke Kerk in zijn land. In zijn speech tijdens de Dag van de Revolutie beschuldigde hij de bisschoppen ervan een coup te beramen, schrijft het Katholiek Nieuwsblad.

De Midden-Amerikaanse staat wordt al weken opgeschrikt door hevige protesten. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn al zo'n 350 mensen om het leven gekomen. De protesten waren oorspronkelijk het gevolg van een geplande verhoging van de socialezekerheidsbijdragen medio april. Inmiddels eisen de betogers het aftreden van Ortega en de beëindiging van de repressie en de perscensuur.

Sinds het begin van de onlusten in Nicaragua is de katholieke Kerk als bemiddelaar aangesteld voor de crisis. Waarnemers vrezen dat de beschuldiging van Ortega een vrijbrief vormt voor zijn aanhangers om kerken en geestelijken niet langer te respecteren. Onlangs heeft de zendingsorganisatie GZB zich genoodzaakt gezien de familie Lindhout uit het land terug te trekken en tijdelijk in Costa Rica te laten verblijven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher