kruis

God

25 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Hoe leer ik keuzes maken op basis van wat God wil?

"Bij iedere beslissing vraag ik me af: wat vindt mijn familie? Wat vinden mijn vrienden? (...) Maar uiteindelijk weet ik wel dat het daar helemaal niet om gaat. Dat het gaat om wat de Heere goed en niet goed vindt. Maar hoe weet ik dat dan?," vraagt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Drs. W. H. Hoorn geeft antwoord.

"Wanneer ik jouw vraag zo lees lijkt het erop dat jij nog erg jong bent," antwoordt de hersteld hervormde kandidaat. "En als dat zo is dan kun je er zeker van zijn dat bijna iedereen tussen de 13/15 en de 18/20 met zulke vragen zit. Dat komt omdat zij vaak nog zoekende zijn naar hun eigen weg in het leven en de manier waarop zij in het leven willen of moeten staan. Een gevolg daarvan is dat zij daarom ook vaak nogal onzeker van zichzelf zijn.

En daarom proberen zij hun visie vaak te baseren op wat anderen ervan denken en hoe anderen het doen. Dat is heel normaal en je staat daarin dus zeker niet alleen." Volgens Hoorn kun je nooit eigen keuzes maken op basis van de wil van God. "Integendeel zelfs, want onze eigen keuzes, wat wij dus van nature zelf willen, zijn vanwege onze val in Adam tegengesteld aan wat God wil wat wij in ons leven doen."

Hoorn: "En hoe weet je dan dat je doet wat de HEERE goed vindt? Dan zul je moeten leren om je in je leven aan Gods leiding te onderwerpen. (...) Het tweede eerlijke antwoord wat je van mij krijgt is; dit is een levenslange strijd waar je voor jezelf nooit uitkomt, hoe oud en wereldwijs je ook mag worden. Juist DAAROM is het zo nodig om je in je leven aan Gods leiding en Gods wil te onderwerpen!"

Lees hier het volledige antwoord van de kandidaat uit Dedemsvaart.

Reacties

God zegt: "Roep tot Mij en Ik zal je antwoorden." Dat heb ik mijn leven lang gedaan en altijd heeft Hij mij de weg gewezen die ik gaan moest. Zo zegt Hij mij nu ook dat ik stoppen moet met CIP. Gisteren had ik heel het artikel over 'eenheid' gelezen, aantekeningen gemaakt en een reactie geschreven, gebaseerd op Gods Woord, maar vanmorgen was heel het artikel weg. Precies hetzelfde met het artikel over 'geheime gelovigen'. CIP kan mijn reacties blijkbaar niet waarderen. Ik dank iedereen met wie ik mij wel verbonden kon voelen. Gods zegen!
J
Dag Manuela,

Ik denk dat er iets mis is met je computer. Er zijn geen reacties van je verwijderd.

Met vriendelijke groet,

Jeffrey Schipper, CIP.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher