Corrie de Graaf

Levensverhaal

25 juli 2018 door Hour of Power

De dochter van Corrie heeft zware epilepsie

Wanneer ze begint te vertellen over haar dochter Jonna, beginnen haar ogen te stralen. “Als je in staat bent te ontvangen wat een persoon als Jonna te bieden heeft, dan is dat manden vol!” Corrie de Graaf die jarenlang directrice was van de Ark gemeenschappen in Nederland, weet waarover ze praat. Haar dochter heeft zware epilepsie waardoor Jonna dagelijks een helm draagt. Alleen wanneer ze samen koffie of theedrinken, gaat deze even af.

Jonna wordt geboren als gezonde baby en Corrie en haar man zijn de wereld te rijk dat ze zo’n knappe baby hebben gekregen. Na een half jaar echter openbaart de epilepsie zich en begint een lange medische zoektocht die bijna drie jaar duurt. Jonna woont thuis tot haar veertiende, want wanneer Corrie’s man thuis komt te zitten vanwege hartklachten, wordt de zorg thuis te zwaar. Het echtpaar De Graaf zoekt naar een plekje voor hun dochter en komt bij de Ark gemeenschap terecht. Corrie: “Daar zaten we dan in een huiskamer aan een grote tafel met de sloffen van de mensen die daar woonden eronder. Dat was zo bijzonder!”

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Wanneer gevraagd wordt waar de Ark gemeenschap voor staat, verschijnt er een lach op Corries gezicht. “Ik heb daar geleerd om al mijn vooroordelen los te laten en exact waar te nemen wat er gebeurt. Dat moet wel, want de meeste bewoners zeggen niets. Door Jonna heb ik een wezen mogen ontmoeten die kan zeggen –niet letterlijk- ‘ik ben’. Waar zie je dat nog, dat pure, dat zuivere? En dat te mogen ontvangen. Dat is echt een mysterie. Er is een verbinding voor nodig. Het is iets wat je overkomt en waar je geen woorden aan kunt geven.” Corrie doet toch een poging. “Toen mijn man overleed, kwamen mensen mij helpen en zij hadden diezelfde ervaring. Dus in plaats van dat ik hen bedankte, bedankten ze ons!”

Door haar dochter Jonna ziet Corrie haar tekortkomingen. Dit ervaart ze niet als iets negatiefs. Corrie: “En dan te beseffen dat God van je houdt ondanks je tekort… Die liefde is het enige dat telt. En van daaruit ga je zorgen, want ik kom continu tekort. En om dat te accepteren is een grote uitdaging!”

Bekijk het volledige interview en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Hour of Power zendt deze zomer een aantal herhalingen uit. Dit is een herhaling uit 2017.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher