Alexander Noordijk

Nieuws

24 juli 2018 door AT5 | Nederlands Dagblad

Vuurwerkbom geplaatst bij huis LHBT-predikant in Amsterdam

Dominee Alexander Noordijk en zijn man zijn drie weken geleden bijna slachtoffer geworden van een bomaanslag. De daders zijn gevlucht voordat ze de lont konden aansteken, schrijven diverse media.

Toen de predikant en zijn man de gordijnen openden, zagen zij twee mannen snel wegrennen, meldt schrijft AT5. Op één van de ruiten zat een zware vuurwerkbom vastgetaped. De dominee en zijn man besloten zelf het verhaal bekend te maken, met een interview zaterdag in de Amsterdamse krant Het Parool. Tegenover het Nederlands Dagblad maakt Noordijk duidelijk dat hij het belangrijk vindt dat mensen weten wat er is gebeurd.

Noordijk werd een half jaar geleden officieel dominee van De Binnenwaai, de protestante Kerk op IJburg. Ook zet hij zich namens de Wijdekerk in voor christelijke lhbt’ers (lesbischen, homo- en biseksuelen en transgenders). Hij en zijn levenspartner vermoeden dat de actie te maken had met hun geaardheid. Ook de politie denkt in die richting.

De predikant maakt in het ND duidelijk dat ook de daders geliefd zijn door God. "Maar het is ook belangrijk dat gerechtigheid geschiedt." De politie doet momenteel onderzoek. Bij Noordrijks woning zijn camera's geplaatst en er is politiebewaking rondom bijeenkomsten van de Wijdekerk.

Lees ook: Wie legt er nou een bom bij de dominee?

Reacties

J
Bijzonder dat de politie zo meewerkt.

Als ik bespogen wordt en bedreigd is de politie niet thuis.

Homoos is een beschermd soort geworden.

Uiteraard dwaasheid om die mensen aan te vallen op welke manier dan ook.......
"dit soort lieden"??? Bent u van een betere soort?
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher