Openbaar Ministerie

Nieuws

24 juli 2018 door ANP | Omroep West | De Telegraaf | AD

Openbaar Ministerie: 'Terreurverdachte wilde toeslaan in kerk'

Malek F., de man die op 5 mei drie mensen neerstak in Den Haag, wilde kort daarvoor toeslaan in de kerk tegenover het Haagse stadhuis, melden verschillende media. Dit verklaarde de verdachte tijdens de eerste zitting tegenover het Openbaar Ministerie (OM).

Malek F. stak op Bevrijdingsdag drie mensen neer in de buurt van het station Hollands Spoor. De politie schoot de man neer. Hij zit sindsdien in voorarrest en ligt in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. De verdachte zou bij de steekpartij Allahu akbar (God is groot) hebben geroepen.

Job Knoester, de advocaat van F., stelt dat de Syriër geen terroristisch motief had en vraagt op dit punt om vrijspraak, schrijft Omroep West. F. zou hebben geworsteld met zijn psychische problemen en wilde dood, zei Willem Korteling, de tweede advocaat van F.. Korteling: "Het was een innerlijke strijd, zonder terroristische intenties."

De rechtbank besloot maandag dat F. langer in voorlopige hechtenis blijft, aangezien er voldoende aanwijzingen zijn voor een terroristisch motief. De volgende pro forma-zitting is volgens het AD op 15 oktober.

Reacties

T
Moslims volgen Mohammed en Allah die hun god is. En niet u hebt hen geslagen, maar Allah sloeg hen (Soera 8:17).

En strijd tegen hen, totdat er geen burgeroorlog meer is, totdat alles in Allah gelooft (Soera 8:4).

Vecht tegen elk van hen, die de schrift gegeven was( joden en christenen), die niet geloven in Allah... Allah sla hen dood! Hoe onverstandig zijn zij! (Soera 9:29-v v).

Wie van kinds af aan deze doctrine van haat te horen krijgt, loopt kans er zich naar gaan gedragen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher