Masih

Nieuws

24 juli 2018 door Redactie

Pakistaanse voorganger ziet dat veel moslims zich bekeren tot Jezus

Een voorganger werd in Pakistan vervolgd vanwege zijn geloof in Jezus. Toch startte hij honderden kerken in het islamitische land. Nu heeft hij zijn buitengewone reis beschreven in een boek waarin hij zegt dat goddelijke genezingen en profetische dromen veel moslims naar Jezus Christus leiden. 

Het gaat om voorganger M El Masih, die ‘Cry of the Persecuted Chruch’ startte. Hij woont inmiddels met zijn gezin in de Verengide Staten. In een uitgebreid interview met The Christian Post heeft hij een aantal uitdagingen gedeeld over zijn tijd in Pakistan, waar hij de islam en Koran intensief studeerde en volgde.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

In zijn boek 'From Persecution to the Promised Land' vertelt Masih dat hij opgroeide in een normaal christelijk gezin, maar hij op enig moment de islam omarmde in zijn zoektocht naar de waarheid. Hij werd zelfs leraar op een islamitische middelbare school.

Gebrek aan vrede
Wanhoop en gebrek aan vrede achtervolgden hem dag in dag uit. Andere gelovigen en een voorganger schoten te hulp en deelden het Evangelie van Jezus met Masih. In 1993 besloot hij om Jezus aan te nemen als zijn Redder. Hij werd christen. 

Tweederangsburger
Vanaf dat moment werd hij echter zwaar vervolgd vanwege zijn hernieuwde geloof. Hij werd als een tweederangsburger behandeld. Tot op de dag van vandaag worden christenen en andere religieuze minderheden in Pakistan op die manier behandeld.

Ondanks de vervolgingen bereikt het Evangelie veel mensen in de moslimwereld, vertelt Masih. "Veel moslims kiezen ervoor om zich te bekeren. Dat gebeurt vooral doordat Jezus in dromen en visioenen aan hen verschijnt." Het is een getuigenis die vaker voorkomt bij christenen die vervolgd worden.

Goddelijke genezingen
In zijn boek schrijft Masih over de start van zijn bedieningen en zijn inspanningen om kerken te stichten. Hij zegt ook dat hij door de kracht van God getuige is geweest van goddelijke genezingen. Zo heeft hij verlamde vrouwen zien opstaan en voor een bijna blinde man keerde zijn zicht onmiddellijk terug. “Jezus herstelde zijn gezichtsvermogen.”

Waarschuwing
Masih heeft ook een waarschuwing voor verschillende gevaren waarmee christenen in de wereld geconfronteerd worden. Denk aan vervolging door moslims. “Velen in het Westen zijn ten onrechte overtuigd dat de islam geen bedreiging vormt.” Ook wijst hij op spirituele dreigingen, zoals demonen, hekserij en satanische krachten. “Die is geen fantasie, maar is écht.”

Lees hier een uitgebreid interview met Masih in The Christian Post.

Foto: Jan Dirk van Nifterik (Stichting HVC)

Reacties

T
Het wonder voltrekt zich als God zich in Jezus bekend maakt: dat het kruis dat hij zo veracht had verlossing brengt.

Het aanvaarden van Jezus als Heer bewerkt een totale verandering van zijn persoonlijkheid. Zijn identiteit berust nu in Jezus Christus.

Hoe aangrijpend en verblijdend is het wanneer de Heilige Geest tot geloof brengt.

Weg van het onderworpen zijn, weg van de dwang van de leer van de islam. Zijn nieuwe identiteit ontving hij, die van de vrijheid welke is in Jezus Christus
REAGEER
J
Masih deelt ons deze zorg nadrukkelijk mee:

“Velen in het Westen zijn --- ten onrechte --- overtuigd

dat de islam geen bedreiging vormt.”Net zo als:

"... spirituele dreigingen, zoals demonen, hekserij en satanische krachten."Wie weet zijn beide "bedreiging, dreigingen" gelijk!

Komend uit dezelfde koker: God's tegenstander!!
REAGEER
A
Alle geestelijke zaken buiten, Schepper God, Jezus Christus, de Heilige Geest, en de bijbel is het werk van satan en de demonen.

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher