Gayformatorisch Dagblad

Nieuws

23 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Gayformatorisch Dagblad verkrijgbaar tijdens Tilburgse kermis

Het Gayformatorisch Dagblad, een eenmalig editie die in het teken staat van acceptatie en diversiteit, is vandaag verkrijgbaar tijdens de Tilburgse kermis, laat het Reformatorisch Dagblad (RD) weten. De uitgave is afkomstig van Stichting Roze Maandag.

Eerder dit jaar verspreidde de krant van reformatorisch Nederland een petitieflyer tegen de Suitsupply-campagne met zoenende mannen. De flyer was afkomstig van de stichting Civitas Christiana en de campagnegroep Gezin in Gevaar. Op de voorkant van de flyer stond een poster van het kledingmerk met een groot rood kruis erdoorheen gezet. De omstreden flyer leidde in het hele land tot ophef.

Het Gayformatorisch Dagblad is een reactie op deze gebeurtenis. In de krant staat bijvoorbeeld een interview met een vrouwelijke predikante die pleit voor meer verbinding. Ook licht RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn in de uitgave van Stichting Roze Maandag zijn standpunt toe.

Hier is de eenmalige krant online te lezen.

Reacties

A
Vriendschap met de wereld is vijandschap met Jezus, God

Shalom
REAGEER
K
Jezus heeft het verteld in de Bijbel, dat het zal zijn als in de dagen van Sodom en Gomorra, en als de dagen van Noach, wellicht is zijn wederkomst dichtbij
REAGEER
J
Ik vind dit erg gay!
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher