Sjaak

Levensverhaal

20 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Sjaak: "In Jezus' kracht heb ik mijn zonden overwonnen"

Sjaak dwaalde als tiener af. Maar door een bijzondere gebeurtenis heeft hij zoveel liefde van de Heere God ervarende, dat hij niet anders kon dan voor Hem gaan leven. Onlangs deelde hij zijn getuigenis tijdens een thema-avond van Stichting Jij Daar! "In Jezus' kracht heb ik mijn zonden mogen overwinnen."

Sjaak groeide op in een warm en christelijk gezin. "Mijn ouders hebben mij gestimuleerd om te bidden en de Bijbel te lezen. In het dorp Opheusden, waar ik opgroeide, was dat niet vanzelfsprekend en dus ben ik hier enorm blij mee." Op de middelbare school kwam Sjaak in een onveilige omgeving terecht. "Leerlingen maakten ruzie en hielden zich bezig met blowen. Ik werd er onzeker van, want ik hoorde er niet bij."

Hij isoleerde zich meer en meer en Sjaak raakte verslaafd aan pornografie. "Ook dronk ik enorm veel alcohol om de leegte in mijn leven op te vullen. Op dat moment was mijn leven echt een puinhoop. De rust en vrede die ik als kind ervoer, raakte ik kwijt. Vanwege schuld en schaamte durfde ik niet meer naar God toe. 'Hij is vast boos op mij vanwege mijn zonden,' dacht ik. En dus ging ik niet met mijn problemen naar Hem toe."

Op een gegeven moment ging Sjaak mee naar een kinderkamp om kinderen te vertellen over de Heere Jezus. "Ik had toen nog niet veel met Jezus." Sjaak riep Hem aan toen één van de kinderen agressief werd nadat hij werd gecorrigeerd. Zijn boosheid verdween niet. "Op het kampterrein stond een groot kruis. Daar ben ik naartoe gegaan en zei: 'Heere Jezus, ik heb U nodig. Als U bestaat, maakt die jongen weer rustig en dan leg ik mijn leven in Uw handen.'"

Vervolgens greep Sjaak de jongen vast en sprak Sjaaks vader een gebed uit. "Toen hij dat deed werd de jongen rustig." Sjaak merkte ook dat dit jochie door het gebed is veranderd. "Toen we met de kinderen ijsjes aten, wilde hij iedere kampleider die hij had geslagen en geschopt twee ijsjes geven. De liefde van God zag ik terug in zijn ogen. Op dat moment werd ik overstroomd door Gods liefde."

Bekijk zijn volledige getuigenis:

Reacties

J
Heerlijk Sjaak! Ga zo door. Bemoedig de mensen in je omgeving en maak hen bekend aan Christus.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher