Kerk Den Hoorn

God

20 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Ik voel me niet thuis in mijn kerk - wat nu?

'Ik voel me niet thuis in onze gemeente. Het is een moderne gemeente en ik krijg geen voeding uit de preken van onze predikant. Ik weet niet wat ik moet doen en ik word hier heel verdrietig van,' vertelt een vragensteller op Refoweb.nl. 'Ik wil niemand kwetsen, maar ook niet jaren ongelukkig naar de kerk gaan.' Ds. M. W. Muilwijk geeft antwoord.

"Uw vraag lezend zou mijn kernvraag aan u zijn: welke voeding ontving u in de preken in de gemeente van de Gereformeerde Gemeente, waar u vandaan komt?," schrijft de hersteld hervormde predikant uit Aalst. "En de tweede vraag is: wat mist u precies in de preken die u nu hoort? Wanneer u dit voor uzelf helder hebt, kunt u dit toetsen aan de Bijbel.

Ik zet hier bewust bij in, om het boven het niveau van gevoel uit te tillen. U spreekt namelijk over fijn, thuis voelen en ongelukkig zijn. U spreekt ook over modern. Wanneer u deze dingen uit de Bijbel kunt afleiden, dan is het belangrijk om daarover met de kerkenraad en de predikant in kwestie te spreken. Ook is het belangrijk met uw man en schoonfamilie te spreken over dat wat hen wel aanspreekt.

Wanneer u voor Gods aangezicht kunt zeggen dat u Bijbelse voeding mist, is het zaak daarover met de predikant te spreken (zoals ik aangaf) en wanneer hij met de kerkenraad hierop niet aanspreekbaar is, dan wordt uw gevoel veroorzaakt uit een gemis van Bijbelse noties."

Lees hier het volledige antwoord van ds. M. W. Muilwijk. Lees ook: Na teleurstellingen je kerk verlaten, kan dat wel? en Vijf slechte redenen om de kerk te verlaten.

Reacties

L
Een kerk is in feite hetzelfde als een kaars en verspreidt licht en warmte. Licht door de verkondiging van Gods Woord en warmte door de gemeenschap der heiligen. Als één van de twee ontbreekt, is er iets grondig mis in de gemeente. Als volwassene kan je door voldoende Bijbelkennis een wat mindere preek wel doorstaan. Anders is het voor kinderen die in de kerk of in de kindernevendiensten mogelijk foute dingen

leren en die niet het vermogen hebben dit te doorzien. Blijven of weggaan heeft dus ook te maken met de samenstelling van je gezin.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher