Joodse mannen

Nieuws

19 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Noord-Afrikaanse mannen vallen jongen met keppeltje aan in Duitsland

Een groep mannen heeft vrijdagavond in het Duitse Düsseldorf een 17-jarige jongen aangevallen die een joodse keppel droeg. De politie is ervan overtuigd dat er sprake is van een antisemitische aanval, meldt The Jerusalem Post.

Volgens diverse Duitse media hebben de aanvallers 'een Noord-Afrikaans of Mediterraans' uiterlijk. De verdachten zijn tussen de 18 en 23 jaar oud. Emmanuel Nahshon, woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, tweette: "Dit is geen afzonderlijke gebeurtenis. Er is sprake van een patroon: antisemitische aanvallen van moslimmigranten tegen de Joodse gemeenschap. En dat alleen omdat ze Joods zijn. Dat is overal onacceptabel, met name in Duitsland."

Vorige week werd ook duidelijk dat een Duitser met een Palestijnse achtergrond een Israëlische professor in Bonn heeft aangevallen vanwege het dragen van een keppel. En in april werd in de Duitse hoofdstad Berlijn een Israëliër aangevallen door een Syrische vluchteling. Ook toen was het dragen van een keppel de aanleiding. Uit een onderzoek van de Duitse federale regering is eerder gebleken dat 40 % van de Duitsers antisemtische opvattingen heeft.

Naar aanleiding van de aanval van de Syrische vluchteling raadde de Centrale Joodse Raad in Duitsland raadt af om in grote Duitse steden een keppeltje te dragen. De president van de raad sprak in Duitse media over een "keerpunt" voor de Duitse gemeenschap. Volgens cijfers van de politie in de Duitse hoofdstad is het aantal antisemitische incidenten sinds 2013 verdubbeld.

Kees van Velzen legde onlangs in een video van Christenen voor Israël uit waarom een keppel zoveel reacties teweegbrengt:

Reacties

J
Het gelijk van minister Blok in de praktijk.
J
Jaap,gelijk hebben, dat de aanvallers 'een Noord-Afrikaans of Mediterraans' uiterlijk hebben, is een ding.

Er wat mee doen is een ander chapiter.Mijn advies,

zorg, dat er altijd een Middellandse Zee tussen ons en hen ligt.

Dan hebben we NOOIT problemen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher