Steven Furtick

Nieuws

19 juli 2018 door Redactie

Steven Furtick twijfelt over Gods vergeving in zijn eigen leven

Het is niet erg voor christenen om twijfels te hebben. Dat zei voorganger Steven Furtick van Elevation Church onlangs in een preek. Theoloog Owen Strachan is het daar niet mee eens. “We moeten oppassen hier. Twijfel is geen onderdeel van het geloof.” Dat meldt The Christian Post

Strachan reageert op een preek die Furtick recent gaf. Hij zegt daarin dat hij twijfels heeft over sommige dingen in de Bijbel. “Ik heb mijn twijfels. Ik heb gelezen dat wie door de Zoon bevrijdt is, inderdaad vrij is. Maar soms voel ik me gebonden door dingen. Ik heb mijn twijfels. Is dat okay? Moet u nu op zoek naar een andere kerk nu u hoort dat de man met de microfoon twijfels heeft?”, aldus Furtick, die leider is van een snelgroeiende kerk met meer dan een dozijn locaties. 

"De twijfel is het bewijs van mijn groei"

Bewijs van groei
“Kijk, de twijfel is het bewijs van mijn groei”, verduidelijkte Furtick. “Hoe dichterbij ik kom, hoe meer vragen ik heb. Ik heb moeite met het te geloven. Dat ik gered ben bijvoorbeeld. Dat Hij mij vergaf voordat ik Hem accepteerde. En dat Hij mij nog steeds vergeeft voor dingen die ik nu doe. Misschien kan Hij het verleden vergeven, maar hoe zit het met de huidige dingen? Ik heb mijn twijfels. Ik heb mijn geloof, maar ik heb mijn twijfels.” 

Ongeloof
Theoloog Strachan reageerde als volgt. “Als Jezus ruimte wilde maken voor twijfel, voor ongeloof, dan had Hij wel iets gezegd als: ‘Geloof niet alleen, maar heb ook ongeloof want dat is menselijk’. Maar dat zegt Jezus nergens en nergens lijkt dat er op.”

Hij voegde toe dat niet twijfel, maar juist geloof, een deugd is. En dat mensen hun geloof niet in onzekerheid plaatsen, maar juist in de liefde van God. 

Reacties

De leider van een snelgroeiende kerk met meer dan een dozijn locaties kan eigenlijk niet geloven dat hij gered is. Zo gaat dat! Als je zegt dat het geloof een BEWIJS is van zaken die je niet ziet (zoals letterlijk in de Bijbel staat), hoor je niet meer bij de 'wijze christenen'. Die ergeren zich kapot aan mensen die het zeker weten. Maar als je zegt dat twijfel hoort bij het geloof en dat je nooit zeker kunt zijn van God, kan je rekenen op aller applaus. Wat mij betreft: ik ben toch maar liever in m'n eentje zeker van God en van mijn behoud.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher