Andrew Brunson

Nieuws

19 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Amerikaanse predikant blijft vast in Turkije; Trump eist vrijlating

Een Amerikaanse predikant mag de uitkomst van zijn rechtszaak in Turkije niet in vrijheid afwachten, schrijven verschillende media. Andrew Brunson kan tot 35 jaar cel krijgen. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan via Twitter opgeroepen om de Amerikaanse dominee Andrew Brunson vrij te laten, meldt het persbureau Belga.

De autoriteiten beschuldigen de geestelijke ervan te hebben samengewerkt met verboden organisaties. Het gaat volgens de aanklacht, die is ingezien door persbureau Reuters, onder meer om de PKK en de organisatie van Fethullah Gülen, die door Turkije verantwoordelijk wordt gehouden voor de mislukte staatsgreep in 2016. Brunson, die oorspronkelijk uit North Carolina komt, woont al meer dan twintig jaar in Turkije. De autoriteiten arresteerden hem ongeveer anderhalf jaar geleden. 

“Een totale schande dat Turkije een gerespecteerde Amerikaanse dominee, Andrew Brunson, niet wil vrijlaten uit de gevangenis. Hij wordt al te lang gegijzeld. Erdogan zou iets moeten doen om deze fantastische christelijke echtgenoot en vader te bevrijden. Hij heeft niets verkeerds gedaan, en zijn familie heeft hem nodig!,” aldus Trump.

De Turkse regering acht Gülen verantwoordelijk voor de couppoging. Erdogan had in het verleden een uitwisseling van Gülen tegen Brunson voorgesteld.

Lees ook: Voorganger Andrew schreef vanuit een Turkse gevangenis dit lied.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher