Stichting Ruimzicht

Nieuws

18 juli 2018 door Stichting Ruimzicht

Stichting Ruimzicht viert 150-jarig bestaan

Op zaterdag 29 september viert Stichting Ruimzicht haar 150-jarig bestaan met een feestelijk lustrumprogramma in conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd het middagprogramma bij te wonen waarin wordt teruggeblikt en vooruitgekeken.

In Amsterdam, Groningen en Utrecht beheert Ruimzicht studentenhuizen - convivia - waar jongeren in een gemeenschappelijk leven hun spiritualiteit kunnen ontwikkelen. Het fonds Aktie Late Roepingen van Ruimzicht biedt financiële ondersteuning aan mensen die op latere leeftijd predikant willen worden in de Protestantse Kerk in Nederland. Dienstdoende predikanten ondersteunt Ruimzicht door persoonlijke coachtrajecten en begeleiding van intervisiegroepen.

Programma
Tijdens het middagprogramma maakt ds. Rosaliene Israël in een lezing de balans op van 150 jaar studeren, wonen en bezinnen. Israël, oud-bewoonster van een Utrechts convivium, doet promotieonderzoek naar christelijke leefgemeenschappen en begeleidt nieuw opgezette communiteiten. Aan het daaropvolgende panelgesprek nemen onder meer PThU-hoogleraar prof. dr. Henk de Roest en dr. Desiree Berendsen deel.

’s Middags wordt ook de 80 pagina’s tellende lustrumglossy gepresenteerd, met daarin onder andere interviews over de betekenis van Ruimzicht vroeger en nu, verhalen ‘uit de oude doos’, een Van Dijk op de fiets-route enzovoorts. Er is een lustrumcabaret en er wordt een groepsfoto gemaakt. Het middagprogramma wordt afgesloten met een liturgisch moment.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher