Salim Shalash

Nieuws

19 juli 2018 door Comité Gemeentehulp Israël

Arabische voorganger met liefde voor Israël komt naar Nederland

6 oktober aanstaande wordt er een Israëldag georganiseerd door Comité Gemeentehulp Israël (CGI) en Maluku for Israël (MfI). CGI Holland wil Nederlandse kerken en gemeenten in contact brengen met Joods en Arabisch messiaanse gemeenten in Israël om elkaar te steunen.

MfI wil onder de Molukse bevolking van Nederland het besef van Gods plan met Israël vergroten en bepaalde projecten in Israël ondersteunen vanuit de Molukse gemeenschap.

Gastspreker die dag is Salim Shalash, baptistenvoorganger van de Home of Jesus the King Church in Nazareth Israël. Salim is Arabier en afgestudeerd predikant, met een grote liefde voor Israël, zijnde Gods verbondsvolk.

In dat opzicht is Salim iemand die in Nazareth regelmatig te maken heeft met problemen met Arabieren, orthodoxchristelijke gelovigen en moslims vanwege zijn getuigenis. Maar, hij ziet ook een toenemende mate van nieuwsgierige mensen vanuit die tradities die een nieuwe weg in willen slaan. Salim deelt zijn getuigenis op 6 oktober.

Ook zullen er getuigenissen worden gegeven van twee jonge mensen, onder wie iemand met een islamitische achtergrond die nu ook een hart voor Israël heeft. Deze dag wordt gehouden in het Moluks Kerkelijk Centrum te Houten (Oud Wulfseweg 1).

Naast het spreken van Salim wordt er ook inhoud gegeven aan het werk van het CGI en MfI. De dag wordt omlijst met muziek en zang. Salim is in Nederland van 5-8 oktober.

Lees ook: Arabische voorganger Salim Shalash: "Ik werd verliefd op het Oude Testament".

Klik hier om de website van CGI te bezoeken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher