Oeganda vlag

Nieuws

18 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Moslims slaan voorganger omdat hij Jezus de Zoon van God noemt

Een predikant uit Oost-Oeganda is bewusteloos geslagen nadat hij in een debat met moslims Jezus Christus de Zoon van God heeft genoemd. Het gaat om de 38-jarige Tom Palapande uit het district Butaleja, laat The Christian Post weten.

Tijdens het debat werden de voorganger en collega-kerkleiders ook bekogeld met stenen. Dit gebeurde in juni toen Palapande een evangelisatiecampagne hield. Onderdeel van de campagne was een inhoudelijk debat tussen christenen en moslims over de Drie-eenheid en de vraag of Jezus wel of niet de Zoon van God is. Het laatste onderwerp maakte aanwezige moslims woedend. Terwijl ze stenen gooiden, werd 'Allah akbar' geschreeuwd.

Een voorganger die anoniem wil blijven zag dat een predikant door een grote steen werd geraakt op zijn voorhoofd. Ook drie andere kerkleiders raakten gewond. Palapande wordt momenteel behandeld in een ziekenhuis in Mbale. "Nadat ik werd mishandeld is in lokale media gemeld dat ik de islam niet gerespecteerd zou hebben. Dat is niet waar," laat de dominee weten.

Elders in het land is een kerkdienst op gewelddadige wijze verstoord door moslims. De aanval vond plaats in het Oegandese dorp Mazuba, in het district Namutumba. De kerkleiders voelden zich gedwongen om de dienst te beëindigen. "Kerkleden leven nu in grote angst en durven niet langer om kerkdiensten te bezoeken," vertelt predikant Maseruwa Budallah tegenover Morning Star News.

De problemen begonnen toen islamitische dorpsbewoners opmerkten dat moslims zich bekeerden tot het christelijk geloof. De kinderen van dominee Budallah werden door moslimkinderen gepest op school. Ook hebben ze doodsbedreigingen ontvangen. Om die reden heeft de voorganger besloten om zijn kinderen naar een andere school te verplaatsen.

Budallah kreeg van de aanvallers te horen dat hij en zijn gezin gedood zouden worden als ze de kerkdiensten voortzetten. 'Weet dat Allah snel met je zal afrekenen,' las hij in een sms-bericht. 

Reacties

D
Allah een briesende leeuw?
REAGEER
Waar de islam kan overheersen, daar doen ze dat ook; met geweld of door democratie, ze willen anderen hun wetten en regels opleggen; met geweld of door in een democratische regering te infiltreren. Broeders en zusters vertel hen het evangelie nu het nog kan in Nederland.
REAGEER
J
Maar Dick,

geloof jij nu werkelijk, dat aanhangers van de "ideologie van de vrede" (zoals onze moderne politici hen liefkozend omschrijven!) zo iets zouden doen!

Dit gaat volledig in tegen oproepen en de "vreedzame" handelswijze van hun profeet!

Jij wenst dat niet te zien. he!

Oppakken die man, via snelrecht tot 14 maanden gevangenisstraf veroordelen, pers verplichten om niets bekend te maken, en droppen in een gevangenis waar die "vredelievende personen" de dienst uitmaken. Dan gaan je ogen wel open!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher