Israël Palestijnen

Nieuws

18 juli 2018 door Israël Today | Christenen voor Israël

Hamas waarschuwt Israël vanwege 'blokkeren' Gazastrook

Hamas-leider Ismail Haniyeh heeft Israël zondag gewaarschuwd voor een verdere escalatie van de situatie in het zuiden als de 'blokkade' van de Gazastrook niet wordt opgeheven, laat Israël Today weten.

Dit zei hij tijdens de begrafenis van de twee Arabische jongeren die stierven bij een Israëlische luchtaanval op een trainingscomplex van Hamas in de Gazastrook. "Eerst moet de agressie van de vijand ophouden, dan zal het verzet ophouden. We zijn op weg naar de overwinning, de Palestijnse kwestie, Jeruzalem en Gaza staan nog steeds bovenaan onze agenda."

Op maandag werden opnieuw enkele grote branden gemeld rond Gaza en reageerde het Israëlische leger met het beschieten van de terreurcellen die verantwoordelijk zijn voor wat de ‘Vlieger Jihad’ wordt genoemd in Israël, voegt Christenen voor Israël toe. Deze video toont beelden langs de grens met Gaza. Met grote vliegers met een brandende molotovcocktail aan de staart geknoopt, sticht Hamas op talloze plaatsen brand aan de Israëlische zijde van de grens.

Voorafgaand aan de bijeenkomst van het Israëlische veiligheidskabinet bleek dat ook onder de ministers verdeeldheid bestaat over wat te doen met de nieuwe terreurgolf die door Hamas ‘de Mars op de Terugkeer’ wordt genoemd. Terwijl de Likoed-ministers pleitten voor terughoudendheid in de reactie op de ‘Jihad’ van Hamas en Islamic Jihad, zeiden anderen dat Israël Hamas niet moest toestaan om het land in een nieuwe oorlog mee te sleuren.

Haniyeh onderstreepte dat de wekelijkse onrust langs de grens met Gaza zal voortduren "totdat Jeruzalem is bevrijd en de blokkade van Gaza is opgeheven".

Reacties

H
Deze kwestie gaat door de Palestijnen op de spits gedreven worden. Dat zal erin resulteren dat Israël de Gazastrook terugneemt en de Palestijnen naar Egypte uitzet. Maar dat zal Ismail Haniyeh niet deren. Die is na de begrafenis van die twee jongens allang teruggekeerd naar zijn vijf-sterren hotel in een van de Golfstaten, betaald met geld dat voor het Gazaanse volk was bedoeld, maar aan corruptie en wapens wordt uitgegeven.
H
Ik lees net dat Palestijnen in de Gazastrook valken en andere grotere vogels vangen, ze een draad aanbinden, daar een strook textiel gedrenkt in brandbaar materiaal aanbinden, dat aansteken en de vogels de grens over laten vliegen. Wedden dat onze fake-media deze methode tot brandstichting niet zullen melden? Net zoals de genocide op leden van de Falun Gong in China, nadat ze eerst, om geldgewin, van hun organen zijn beroofd. Lees en hoor je ook nooit iets van. Waar hebben wij nu Media voor?
J
De beste man kan beter zijn eigen zijn eigen mensen waarschuwen en ze uitleggen dat ze hun verstand moeten gebruiken en moeten stoppen met ze op te jutten om de strijd aan te gaan die ze nooit kunnen winnen.

maar ja, haat verblind de ogen.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher