Daten

Dagelijks leven

18 juli 2018 door Debra Fileta en redactie

Het beste christelijke datingadvies dat je ooit hebt gehoord

Getrouwde stellen vinden het heerlijk om alleenstaanden advies te geven over daten. Dat is vaak goed bedoeld, maar niet altijd opbouwend. Dit artikel is dat wel. In drie stappen deelt een redacteur van Relevant Magazine het beste christelijke datingadvies ooit. 

1. De belangrijkste persoon die je ooit kunt leren kennen, ben jezelf 
Dit klinkt al gelijk een beetje cliché. Maar geef het een kans. Neem de tijd om jezelf te leren kennen. Begin daar niet te laat aan. Vaak als we vrijgezel zijn, dan zijn we zo gefocust op de toekomst. We kijken alleen uit naar het moment dat we een relatie hebben of we denken dat iedere man onze man wordt. We focussen dus niet op het hier en nu. Ontelbare uren en veel te veel energie stoppen we in anderen, waardoor we onszelf vaak verwaarlozen.

“We kunnen zoveel tijd steken om de juiste persoon te vinden dat we onszelf in het proces verliezen”

2. Ons prijskaartje heeft geen échte waarde
De waarheid is dat we allemaal met een soort prijskaartje komen. We vertrouwen op zoveel oppervlakkigheid als het gaat om onze waarde te waarderen: uiterlijk, intelligentie, succes. Maar hoe je er ook naar kijkt, jouw prijskaart is maar van één ding afhankelijk en dat ben jezelf.

Had iemand mij maar vertelt dat dit zo werkte. Beter gezegd, had ik maar geweten dat de prijs die ik voor mezelf kies, ook de prijs is waar ik mee 'gekocht' zal worden. Ik heb mezelf zolang niet gewaardeerd. Ik dacht altijd dat ik niet goed genoeg was, niet slim genoeg, niet knap genoeg. Ik maakte beslissingen op basis van wat ik in mijn ogen verdiende.

Het is belangrijk om te weten hoe waardevol je bent, omdat je gemaakt bent door God. Een God die zag dat wij zoveel waard zijn en daar een hoge prijs voor heeft betaald. Daarmee heeft hij onze waarde bewezen.

3. Je verhaal heeft meer te maken met Gods plan dan met wie je bent
Het is eenvoudig om te focussen op de verlangens die je nu hebt. Maar de waarheid is, dat een relatie zoeken gewoon onderdeel is van Gods grotere plan voor je leven. Ik hou van mijn man en ik ben gezegend met onze relatie. Maar ik realiseer me dat deze relatie gewoon onderdeel is van Gods grotere plan voor mijn leven. 

Mijn doel, mijn zekerheid en mijn waarde liggen niet in de handen van mijn echtgenoot. Er is zoveel meer dat God me heeft laten doen en zijn. En er is zoveel meer dat ik nog wil worden. Het vinden van ware liefde is slechts een deel van mijn verhaal. En het is ook maar een deel van het jouwe. 

Zoek naar je doel en volg je door God gegeven passies, terwijl je vrijgezel bent. Je zult nooit spijt krijgen door in Gods grotere plaatje te investeren.

Een nieuw perspectief
Mijn gebed is dat je een aantal van deze adviezen meeneemt, omdat een eenvoudige verandering in je perspectief het verschil kan maken in je leven en in je relaties.

En... koffie drinken met een leuke jongen of vrouw betekent niet gelijk dat je trouwplannen moet maken. Maak het niet groter dan het is!

Reacties

J
Ik heb ook wel eens deze gehoord in dit verband:Zorg dat je met Gods hulp de persoon wordt, die Hij wil dat je bent,

dan zal HIJ wel de persoon naast je plaatsen,

die Hij al die tijd in gedacht had voor je,

zodat jullie samen Hem nog beter dienen.
T
Op zich een wijs artikel. Wel vind ik persoonlijk dat de belangrijkste Persoon, die je ooit kan leren kennen de Heer Jezus is. Maar ik heb waardering voor het artikel.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher