Duitsland vlag

Nieuws

18 juli 2018 door KRO

Centrale Raad Duitse Joden: islam hoort bij Duitsland

In 2018 behoort de islam tot Duitsland. Dit stelt Josef Schuster, de voorzitter van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, meldt de KRO op basis van berichtgeving van Der Tagesspiegel am Sonntag.

Hij reageert daarmee op de Duitse bondsminister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU), die in maart had gezegd dat de islam geen deel uitmaakt van de Duitse cultuur. Ook maakt de Centrale Raad van de Joden zich zorgen over de opkomst van de Alternative für Deutschland (AfD) in de Bondsdag. “Het is weer salonfähig geworden om te polemiseren tegen minderheden.”

Onlangs liet de Centrale Joodse Raad in een verklaring weten dat Joden in Duitse steden beter geen keppeltje kunnen dragen. Aanleiding voor de waarschuwing was een recent incident waarbij vorige week een Israëliër met een keppeltje op straat in Berlijn door een Syrische vluchteling met een riem werd aangevallen en mishandeld.

Schuster benadrukt nu dat antisemitisme niet alleen afkomstig is uit islamitische hoek. "Er zijn ook antisemitische uitspraken van AfD-politici, vooral op internet. Als de Joodse gemeenschap werkelijk op de AfD zou zijn aangewezen, dan zou het de hoogste tijd worden om Duitsland te verlaten."

Reacties

Het is jammer dat georganiseerde Joden landen waar ze politieke invloed zoeken ondermijnen door culturele veranderingen te bevorderen waar niemand beter van wordt. Hoort Islam volgens die man ook bij Israël - ik denk het niet!
S
Goede vraag: volgens de logica die hierboven wordt gehanteerd zeker!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher