Stef Blok

Nieuws

17 juli 2018 door CIDI

Kabinet: onverstandig dat Israël niet meebetaalt aan terroristenuitkeringen

Het besluit van de Israëlische regering om belastinggelden op de Palestijnse Autoriteit (PA) in te gaan houden zolang deze door gaat met het betalen van salarissen aan veroordeelde terroristen, acht het Kabinet “onverstandig,” merkt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) op.

Door Israel veroordeelde Palestijnse terroristen en hun families kunnen rekenen op een maandelijkse uitkering van de PA. Er is sprake van een heus beloningssysteem: Hoe zwaarder de straf, hoe groter de uitbetaling. Kamerleden noemen de terroristenbetalingen dan ook een perverse prikkel. Onlangs heeft de Israëlische Knesset een wet aangenomen waardoor geld ingehouden gaat worden op de PA.

Naar aanleiding van dit Israelische besluit en vergelijkbare acties bij Australië en de Verenigde Staten, hadden Kees van der Staaij (SGP) en Raymond de Roon (PVV) Kamervragen ingediend. Volgens ministers Stef Blok (foto) en Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is er sprake van “gedegen waarborgen op de betalingen aan de Palestijnse Autoriteit uit bilaterale programma’s en/of uit programma’s van de EU.” 

Reacties

l
Domme twee ministers. Ik schaam me dat ik Nederlander ben na het lezen van de verklaring van Buitenlandse zaken. En het valt alweer op de Christen Unie hoor je niet in dit verhaal. Respect voor de SGP en PVV die wel hun kritiek durven leveren
REAGEER
T
'De PLO en de Palestijnse Autoriteit weten, dat als zij een salaris betalen aan iedere terrorist die Joden vermoordt, als zij financiële steun verlenen aan degenen die de terroristen naar de plaats van het misdrijf rijden, en aan degenen die hen bij de daad helpen, en die daarvoor gevangen zitten, dat dit leidt tot aanslagen en de moord op mensen. Indirect zijn de financiers van de PLO en PA, waaronder Nederland, medeschuldig aan deze sektarische moorden.
REAGEER
g
inderdaad Lex, de ChristenUnie is erg stil als het over Israël gaat. Jammer dat deze partij steeds linkser wordt.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher