Ethiopische Joden

Nieuws

18 juli 2018 door Dirk van Genderen | United with Israël

8000 Ethiopische Joden bereiden zich voor op verhuizing naar Israël

De laatste decennia is een opvallende beweging gaande: de terugkeer van het Joodse volk vanuit de hele wereld naar het land Israël. Sommige christenen geloven dat dit een vervulling is van bewoordingen door bijbelse profeten, zoals Jesaja, Jeremia en Ezechiël. Ook A.Y. Katsof, directeur van ‘The Heart of Israel’, is daarvan overtuigd.

Momenteel bereidt zijn organisatie de terugkeer voor van de 8000 Joden die nog in Ethiopië leven. "Een volgende stap in de vervulling van de profetieën," aldus Katsof. "Het is bijzonder dat wij daar een rol in mogen spelen."

"Ik heb mijn zussen al negen jaar niet gezien," vertelt Seffi Blilin, die in 2009 naar Israël kwam, met haar vader, moeder en vier broers en zussen. Maar er wonen ook nog een broer en een zus van haar in Ethiopië. "Mijn vader is inmiddels gestorven en mijn moeder is zo verdrietig dat haar beide andere kinderen hier niet zijn, dat ze zich iedere nacht in slaap huilt."

Katsof betreurt het dat het Israëlische regering niet meer geld beschikbaar stelt om de Ethiopische Joden naar Israël te halen. "Ze leven daar nu in kampen, in extreme armoede."

Er is wel iets bijzonders aan de hand met deze Ethiopische Joden. Aan het eind van de 19e eeuw bekeerden velen zich tot het christelijk geloof. Maar nu zie je onder hen een omgekeerde beweging. Velen leren Hebreeuws, gaan naar de synagoge en keren weer terug naar het judaïsme.

Volgens Katsof maakt dat het makkelijker voor hen om terug te keren naar Israël, omdat dan ook de orthodoxe partijen in de regering welwillender zullen staan tegenover hun terugkeer.

Dit bericht verscheen via United with Israël in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

A
Dat is 2000 jaar geleden al gebeurd, de terugkeer naar het geestelijk beloofde land. Zie er komen dagen dat Ik voor het huis van Juda en Israël een nieuw verbond tot stand zal brengen...Ik zal mijn wetten in hun verstand leggen etc. (Hebr 8:8-10). En 70 NC is met de verwoesting van Jeruzalem en de tempelde het oude verbond (Hebr 8:13) definitief verwijderd en daarmee het nieuwe verbond bekrachtigd. Dit zijn de dagen van vergelding dat "alles wat geschreven is" in vervulling gaat, en dat is inclusief de profetieën van Jesaja, Jeremia en Ezechiel
Inderdaad de profetieën van het OT zijn bestemd voor het geestelijke Israël. Het gaat niet meer om Joden die het uiterlijk zijn, om een natuurlijk nageslacht van Abraham, maar om de Jood die het innerlijk is en die hoort bij de geestelijke nakomelingen van Abraham. Niet iedereen die zich Israël noemt hoort bij Israël. Verder voldoet geen enkele 'terugkeer van Joden' in deze tijd aan de voorwaarden die God stelt. Veel "Israëlvrienden" zijn verblind door uiterlijke zaken. De onderliggende teksten zijn verkrijgbaar via reactie@openbaring.nu.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher