Kerk van Kokheh

Nieuws

17 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Christenen en moslims slaan handen ineen om oude kerk te redden

Moslims en christenen in Irak slaan de handen ineen om een oud kerkgebouw te redden. Het gaat om één van de oudste kerken van de wereld, meldt CBN News.

De Kerk van Kokheh werd gebouwd in de eerste eeuw. Jarenlang mochten bezoekers de kerk niet bezichtigen in verband met de terreurdreiging vanuit Islamitische Staat (IS). Inmiddels is de terreurgroep in Irak verslagen. Een groep christenen uit Bagdad bezocht onlangs het gebied waar deze kerk staat. Toen hun gesprek met moslims tijdens een lunch over deze kerk ging, besloten de gelovigen de handen ineen te slaan.

Dit gebied heeft voor moslims én christenen veel betekenis. Voor moslims vertegenwoordigt het de opbouw van hun cultuur in het Mesopotamische tijdperk. Voor christenen is het gebied belangijk omdat vanuit deze regio de Kerk is uitgebreid richting China en India. De moslims en christenen hebben oog voor elkaars geschiedenis en historische betekenis en willen dat ook aan toeristen laten zien.

Moslims zijn ervan overtuigd dat het openstellen van de Kerk van Kokheh toeristen duidelijk maakt dat er écht werk gemaakt wordt van de wederopbouw van Irak en terroristen niet het laatste woord hebben. "Deze samenwerking verenigt christenen en moslims nadat aan de hand van gruweldaden van IS verdeeldheid is gezaaid," voegt de Chaldeeuws-christelijke predikant Fr. Maissar toe.

"Laat de wederopbouw van deze kerk een nieuw begin zijn van een betere verstandhouding tussen moslims en christenen," aldus Maissar.

Reacties

Laten we bidden dat de samenwerking beperkt blijft tot het behoud van deze ruïne en dat onze broeders het evangelie kunnen delen, zodat deze "gematigde" moslims onze Heer Jezus leren kennen.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher