Lotika

Levensverhaal

18 juli 2018 door Bible League

Lotika kwam tot geloof tijdens een cursus lezen en schrijven

"Mijn naam is Lotika Das en ik heb twee kinderen, van vier en twee jaar oud. We leven in Madanpur, in het zuidwesten van Bangladesh." Lotika woont in een kleine hut, gemaakt van palmtakken en bamboe. Er is geen elektriciteit of stomend water. Rond het hutje staan veel andere hutjes op kleine afstand. Daardoor weet iedereen alles van elkaar en kent men geen geheimen voor elkaar.

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

"Ik heb een moeilijke jeugd gehad," vertelt Lotika. "We groeiden op in armoede en mijn ouders konden geen schoolgeld betalen, waardoor ik thuis moest blijven. Op mijn twaalfde werd ik uitgehuwelijkt door mijn vader. Ik geloofde niet in onze goden door alle pijn en problemen in mijn leven." Lotika komt uit een Hindoe familie, maar ze gingen zelden naar de tempel. Thuis baden ze tot goden met rituelen en afgodsbeeldjes.

"Mijn man had een eerder huwelijk achter de rug voordat hij met mij trouwde. Hij leed aan een onbekende hartkwaal en zocht medische hulp. Ik probeerde iets te regelen om zijn behandeling te kunnen betalen, maar financieel hadden we het erg krap. Door geld te lenen konden we het toch betalen. Gelukkig kon hij uiteindelijk behandeld worden is hij volledig hersteld. Tegen de verwachting in."

Het leven lijkt Lotika op dat moment toe te lachen, maar nam al snel een andere wending toen haar man Lotika in de steek liet en terug ging naar zijn eerste vrouw. "Ik zag het totaal niet aankomen. Om zijn behandeling te kunnen betalen had ik overal geld geleend en ik zat met grote schulden. Het was een hele moeilijke en zware periode waarin ik op allerlei vlakken problemen kende. Mensen bleven me lastig vallen om hun geld terug te krijgen en door alle problemen kon ik niet voorzien in de noden van mijn kinderen."

"Op en dag hoorde ik dat er een alfabetiseringscursus in de buurt was. Ik besloot er aan mee te doen en tijdens de lessen merkte ik dat ik voor het eerst sinds tijden niet aan mijn problemen dacht. Het was een fijne afleiding, maar ik kreeg meer dan wat ik verwachtte. Ik leerde lezen en schrijven en daarnaast leerde ik een vrede kennen die ik nooit gekend had. Tijdens de cursus kwam ik tot geloof en ik ben nu zo dankbaar dat God mij gered heeft. Jezus is mijn Heere en Heiland en ik wil Hem volgen. Inmiddels kan ik zelf de Bijbel lezen en kan ik schrijven."

"Mijn pijn en problemen zijn niet verdwenen, ze zijn er nog steeds. Maar ik heb er onvoorstelbare vrede over. Ik heb geleerd dat Gods liefde onvoorwaardelijk is en dat Hij situaties kan veranderen. Ik geloof dat mijn pijn zal veranderen in vreugde."

"Mijn favoriete Bijbelgedeelte is Mattheus 11:28: 'Ik ben dankbaar dat er naar mij werd omgezien in mijn diepste nood. En ik hoop en bid dat dit prachtige werk door zal gaan, zodat ook anderen bereikt zullen worden'."

Lees hier meer over het werk van Bible League.

Reacties

Altijd weer heerlijk om te lezen hoe God in de diepste nood Zijn vrede geeft!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher