Nicaragua

Nieuws

16 juli 2018 door ANP

Dode gevallen bij belegering van kerk in Nicaragua

Tijdens een belegering van een kerk in Nicaragua is een persoon door sluipschutters doodgeschoten. Het lijk is zaterdag door het Rode Kruis geborgen vanuit de kerk ten zuidoosten van de hoofdstad Managua, meldt het ANP.

Vrijdagavond waren zo‘n tweehonderd mensen, onder wie studenten, journalisten en geestelijken, de kerk in gevlucht na een aanslag op de Nationale Autonome Universiteit van Midden-Amerika door paramilitairen die banden hebben met de regering.

De Midden-Amerikaanse staat wordt al weken opgeschrikt door hevige protesten. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn al zo'n 350 mensen om het leven gekomen. De protesten waren oorspronkelijk het gevolg van een geplande verhoging van de socialezekerheidsbijdragen medio april. Inmiddels eisen de betogers het aftreden van Ortega en de beëindiging van de repressie en de perscensuur.

Sinds het begin van de onlusten in Nicaragua is de katholieke Kerk als bemiddelaar aangesteld voor de crisis. Onlangs heeft de zendingsorganisatie GZB zich genoodzaakt gezien de familie Lindhout uit het land terug te trekken en tijdelijk in Costa Rica te laten verblijven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher