Brand Israël

Nieuws

13 juli 2018 door Christenen voor Israël

Branden Zuid-Israël: Christenen voor Israël haalt 75.000 euro op

Drie weken geleden vroeg Christenen voor Israël (CvI) aandacht voor de honderden branden in het zuiden van Israël, die ontstaan door een nieuwe vorm van terreur. Hamas-leden laten brandende vliegers de lucht in, die neerkomen in Israël en daar grote schade aanrichten.

Naar aanleiding van onze oproep heeft men in de afgelopen weken duizenden reacties uit het hele land binnengekregen. Christenen die bidden voor de veiligheid van mens en dier, giften voor de aanschaf van extra blusvoertuigen en mensen die graag ter plekke willen helpen de branden te bestrijden.

Door deze hartverwarmende steun heeft CvI inmiddels al 75.000 euro opgehaald voor extra blusvoertuigen voor de brandweer van Sha’ar HaNegev, die verantwoordelijk is voor het blussen van de terreurbranden.

Doordat er wereldwijd noodacties zijn gehouden heeft de brandweer al meerdere all terrain blusvoertuigen kunnen aanschaffen. Hierdoor konden al veel brandhaarden worden gedoofd en nieuwe worden voorkomen. Maar de branden gaan door, en nog steeds wordt er vanuit de Gazastrook geprobeerd om brandende vliegers op te laten. Het Israëlische defensieleger en de plaatselijke brandweer werken samen om zoveel mogelijk natuur- en landbouwgebied te redden.

Wil je een bijdrage leveren? Klik hier om te doneren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher