Kirgizië vlag

Nieuws

13 juli 2018 door Open Doors

Predikant in Kirgizië lastiggevallen tijdens kerkdiensten

De kerk van pastor Miran* in Kirgizië is in de afgelopen maand twee keer aangevallen. Lokale ambtenaren, medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en assistenten van de imam vielen de kerkdienst binnen, laat Open Doors weten.

Ze bedreigden pastor Miran en de andere gemeenteleden. Toen de gemeenteleden het voorval begonnen te filmen, vluchtte de groep weg. De mannen schreeuwden: “We gaan jullie op alle mogelijke manieren vervolgen.”

Pastor Miran is al tien jaar lang de leider van deze gemeente. Hij werkte op een school, maar hij werd bedreigd met ontslag omdat hij christen was geworden. Ook werd hij vals beschuldigd van misbruik en zes maanden gevangengezet. Sinds zijn vrijlating lukt het pastor Miran niet om werk te vinden in zijn islamitische omgeving. ‘Als Miran de islam verraadt, tot welke andere slechte dingen is hij in staat?’, vragen lokale moslims zich af.

In Kirgizië, een land in Centraal-Azië, worden christenen door hun familie, vrienden en de lokale gemeenschap onder druk gezet om terug te keren naar de islam.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher