Kees van der Staaij

Nieuws

13 juli 2018 door SGP

SGP wil dat arts wijst op alternatieven voor abortus

“Als de dokter mij had verteld dat ik met de juiste hulp mijn kindje kon houden, had ik nooit voor abortus gekozen.” Dat is wat de SGP te horen krijgt van verschillende vrouwen. Ook uit onderzoek blijkt dat artsen bij ongewenste zwangerschap vaak geen aandacht besteden aan alternatieven voor abortus. Kees van der Staaij noemt deze signalen van het ontbreken van goede voorlichting “zeer zorgelijk”.

De SGP schreef daarom een wetsvoorstel. In dit voorstel wil de partij twee dingen regelen:
1. Voortaan moet iedere arts in het eerste gesprek met een ongewenst zwangere vrouw, haar zowel mondeling als schriftelijk wijzen op de alternatieven voor abortus (denk aan anoniem bevallen, financiële hulp bij de opvoeding, pleegzorg, adoptie).
2. Daarnaast moet hij haar ook wijzen op de mogelijkheid van professionele keuzebegeleiding.

“Als de dokter vertelt dat er ook andere mogelijkheden zijn voor abortus, dan heeft een vrouw in een moeilijke periode ook steun en houvast om over na te denken in de vijf dagen bedenktermijn die voor een abortus geldt. Zij krijgt dan ook veel meer informatie om haar keuze op te baseren”, aldus Van der Staaij.

De SGP-voorman hoopt dat deze pro-informatie benadering zowel voor- als tegenstanders van abortus met elkaar kan verbinden. Onderzoek van TNS-NIPO wijst uit dat er voor deze benadering veel steun is onder de Nederlandse bevolking.

Reacties

J
Al spaart dit 1 vd 30.000 per jaar...dan zeg ik al "doen"!
REAGEER
T
Wie kan behalve God de waarde van een mensenleven schatten? Niemand toch. Er zijn vrijwel zeker moeders èn vaders van geaborteerde foetussen, die nog jàren na deze ingreep, spijt hebben. Bij God is gelukkig vergeving mogelijk! Maar de spijt blijft.
REAGEER
J
Ik wens, dat men abortus van een BABY, potentieel mens (niks foetus!!) weer als MOORD gaat classificeren! Dit spaart jaarlijks 30.000 mensen.Bijkomend voordeel is dan ook, dat onze reproductienorm weer ruim boven de 2.2 komt te liggen.Waardoor we ook geen "niet-Nederlanders" nodig hebben om de groei van onze bevolking te stimuleren!!REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher