Donald Trump

Nieuws

12 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Trump nomineert katholiek voor Amerikaanse Hooggerechtshof

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de katholieke rechter Brett Kavanaugh genomineerd als kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Dit is goed nieuws voor conservatief-christelijke Amerikanen die eerder hun stem op Trump uitbrachten. Aartsconservatieven streven ernaar homorechten terug te schroeven, wapendracht te vrijwaren en de christelijke waarden in de rechtspraak te verankeren. Zo gaf het Hooggerechtshof onlangs al een bakker gelijk die op religieuze gronden geweigerd had een huwelijkstaart te maken voor een homokoppel. 

Kavanaugh (53) werd maandag door Trump gepresenteerd in het Witte Huis. Hij sprak tijdens zijn voordracht over zijn katholieke geloof. Hij noemde zijn opleiding aan een door Jezuïeten gerunde hogeschool, een belangrijk inspiratiebron voor zijn werk.

Lees ook: 'Trump gaat opnieuw conservatief-christelijke rechter benoemen'.

Reacties

J
Hello Jeffrey,Ik kijk even op de website van het Katholiek Nieuwsblad, waar jij naar verwijst.

Daar staat een redelijk neutraal en informatief stukje over die benoeming.Als ik de alinea lees die jij meent er aan toe te moeten voegen over conservatief-christelijke Amerikanen, dan roept dat bij mij een vraag op:

Waar heb jij je opleiding genoten om als "inspiratiebron" te dienen voor jouw werk en "houtsnijdend bijbels" commentaar hier op dit forum?(Kun je iets met: "mene, mene, tekel, upharsin"?)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher