mezoeza

Nieuws

12 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Frans-Joodse familie moet mezoeza verwijderen

Een bedrijf dat in Frankrijk een appartementencomplex beheert, heeft een Joodse familie opdracht gegeven om een mezoeza van de deurpost te verwijderen. Dit meldt The Times of Israel.

De familie Saada uit de Zuid-Franse stad Montpelier kreeg vorige week hierover een brief van het bedrijf Foncière Bergé Corp. In de brief is te lezen dat tijdens een inspectiecontrole "een mezoeza was aangetroffen op een deurpost". "We herinneren u aan het feit dat er geen persoonlijke objecten op openbare gebieden mogen worden getoond en verzoeken u om de mezoeza binnen op te hangen. Bedankt voor uw begrip."

Maar in hetzelfde appartementencomplex zijn voor andere huizen, aan de buitenkant van de deur, deurmatten te vinden. Deze bewoners is niet gevraagd om de objecten te verwijderen. Joodse religieuze wetten vereisen dat mezoeza's worden bevestigd aan de buitenkant van deurkozijnen. 

Foncière Bergé Corp was niet bereid om te reageren.

Reacties

Om advocaat van de duivel te spelen: deurmatten worden niet bevestigd.
J
Hello Kees,Mag ik mee spelen?

Als reden geldt: "... feit dat er geen persoonlijke objecten op openbare gebieden mogen worden GETOOND."Dat die mezoeza bevestigd is, is hierbij dus niet van belang.
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher