Paula White

Nieuws

12 juli 2018 door Redactie

Geestelijk adviseur Trump: “Jezus was een vluchteling, maar Hij deed niets illegaal”

Jezus was zelf ooit een vluchteling. Dat hebben verschillende christenen, onder wie paus Franciscus, onlangs geopperd. Paula White, de geestelijke adviseur van president Trump, vertelde “dat Jezus inderdaad een vluchteling was, maar dat Hij niet illegaal was.” Dat meldt Huffington Post.

De evangeliën suggereren dat de familie van Jezus naar Egypte vluchtte kort nadat Hij was geboren om te ontsnappen aan het bloedbad van de koning. Het gezin woonde in Egypte totdat die koning overleed. De christenen probeerden met dit verhaal sympathie te wekken voor mensen die op de vlucht zijn voor geweld in het kader van de wereldwijde vluchtelingencrisis. White vindt echter dat dit niet de correcte manier is om het bijbelverhaal te interpreteren. 

“Jezus was vluchteling, maar Hij stak de grens niet illegaal over. Mensen halen de geschriften uit de context door opmerkingen te maken als: ‘Jezus was een vluchteling’," zei White tegen CBN News. “Ja, Hij heeft drie en een half jaar in Egypte gewoond. Maar Hij was niet illegaal. Als Hij de wet had overtreden, dan zou Hij zondig zijn geweest en dan zou Hij onze Messias niet zijn geweest.”

Reacties

het feit dat Jezus heeft moeten vluchten, betekent helemaal niet dat men alle vluchtelingen moet opvangen en dat iedereen om goede redenen vlucht. Ik vind het een beetje malle discussie omdat de juridische aspecten van de zaak niet zorgvuldig worden geanalyseerd. Zo hoorden zowel Judea als Egypte tot het Romeinse Rijk, er was dus eigenlijk geen serieuze grens of een dramatisch andere wetgeving.
REAGEER
S
Het is wel triest dat de Heer zo naar voren wordt geschoven voor het politieke gelijk en het politieke gewin. Want als het gaat om de VS zijn nog meer mensen economische migranten (geen IS, geen chemische wapens van Assad). De here Jezus was geen economische migrant maar hij en zijn vader en moeder waren op de vlucht voor hun leven. Als de Heer naar voren wordt gehaald voor het eigen gelijk laat het dan op zijn minst consequent gebeuren.
REAGEER
T
Wanneer Jezus de grens tussen de landen illegaal had overschreden, welke wet zou Hij dan hebben overtreden, niet de wet van God. Voor Jezus is de wet de TORA. De vlucht naar Egypte was om aan de soldaten van koning Herodus te ontkomen. De vlucht naar Egypte was ook om de profetie te vervullen. 15en daar bleef hij tot de dood van Herodes, opdat vervuld zou worden hetgeen de Here door de ?profeet? gesproken heeft, toen hij zeide: Uit Egypte heb Ik mijn Zoon geroepen.

in Matteüs 25: 35 zegt Jezus hoe met vreemdelingen om te gaan.

Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher