Bernhard Reitsma

Nieuws

12 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Bernhard Reitsma krijgt de kriebels van profetenscholen

"Theologen doen alleen maar moeilijk over dingen die simpel zijn als je gewoon de Bijbel leest. Je kunt beter rechtstreeks leren luisteren naar Gods stem. Ik denk dat zoiets de achtergrond is van het fenomeen ‘profetenschool’," schrijft hoogleraar Bernhard Reitsma in het Nederlands Dagblad.

Reitsma legt uit waarom hij een beetje de kriebels krijgt van profetenscholen. Trouwe profeten van God waren uitzonderingen, onderstreept hij. "Veel koningen van Israël, die allerlei afgoden achternaliepen, hadden een hekel aan echte profeten. Het ging over oordeel en bekering. En daarom was er weerstand tegen hen en werden ze vervolgd. Veel profeten uit de Bijbel profeteerden tegen wil en dank. Ze hadden er niet zelf voor gekozen, maar waren door God ervoor bestemd."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Met andere woorden, mensen confronteren met Gods goedheid is niet per definitie leuk. De hoogleraar voegt toe dat hij te vaak christenen tegenkomt "die precies weten wat God zegt, maar nog nooit de Bijbel van kaft tot kaft gelezen hebben." "Ik kan me niet voorstellen dat God onder de indruk is, als we zeggen Zijn stem te willen horen, maar niet bereid zijn grondig te willen begrijpen wat Hij al heeft gezegd."

Lees het volledige commentaar van Bernhard Reitsma in het Nederlands Dagblad.

Reacties

B
Even daar gelaten of profetenscholen de juiste manier zijn om het profeteren in de gemeente aan te moedigen is het ook niet terecht om dan alleen O.T. voorbeelden te noemen. In het N.T. wordt heel duidelijk gesproken over de gave van profetie (1 Cor. 12:10) maar ook als een bediening in de gemeente: "En Hij heeft zowel apostelen als profeten gegeven, zowel evangelisten als herders en leraars, om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus, (Efeze 4:11-12) De Bijbel goed lezen dus!

REAGEER
A
Gezien wat deze man schrijft, en hoe hij het betrekt op het Oude Testament, zou ik hem van harte willen aanmoedigen een profetenschool te gaan doen. Hij van harte welkom, of neem in ieder geval de moeite om het boekje de Profetenschool van Kris Vallotton te lezen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher