Thailand grot

Nieuws

12 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Wat de geredde jongens uit Thaise grot iedere christen te zeggen hebben

"Hebben de beelden van de grot in Thailand ook indruk op jullie gemaakt? Op mij wel. Indrukwekkend om te zien dat deze jonge jongens dagenlang in volstrekte duisternis en met een beetje voedsel hebben overleefd," schrijft spreker Peter Baan op de Facebookpagina van HeartCry.

Duikers zijn er dinsdag in geslaagd twaalf Thaise jongens en hun trainer te redden die op 23 juni in een Thaise grot waren gestrand, schreef NU.nl deze week. De grote reddingsoperatie is op dinsdag afgerond en heeft in totaal drie dagen geduurd. Vorige week maandag werd het team door duikers na negen dagen levend gevonden. Drie duikers en een arts zaten enkele dagen in de grot om hulp te bieden aan de jongens.

Peter vindt dit nieuws indrukwekkend omdat de jongens niet wisten hoe het zou aflopen. "De dagen zijn voorbij gekropen zonder streepje licht en een sprankje hoop. (...) En toen opeens kwam daar het licht van een reddingswerker. Ik vermoed dat ze gejuicht hebben van blijdschap toen het licht steeds dichterbij kwam. Het was iemand die hoop kwam brengen. Iemand die zijn leven op het spel heeft gezet om hen te vinden en te bevrijden."

Hij merkt op dat één van de duikers het zelfs niet heeft overleefd. "Het heeft zelfs één van hen het leven gekost. Ze waren afhankelijk van de zuurstof dat van boven werd toegediend. Kosten noch moeite werden gespaard om deze jongens het leven weer terug te geven. Beste mede-arbeider in de wijngaard, je bent net als ik geroepen om de donkere grotten van deze gevaarlijke wereld in te gaan.

Jezus heeft ons er jarenlang voor opgeleid en toegerust en zegt nu: 'Ga! Ik zal je voorzien van zuurstof. Ik zal je voorzien van de middelen. Maar ga, zoek ze op die ten dode wankelen. Breng hoop aan hen die dreigen te sterven! Er is haast bij!'"

Lees hier het volledige bericht van Peter Baan. Lees ook: Compassion dankbaar vanwege redding voetbaljongens uit Thaise grot.

Reacties

J
Wat ontzettend knap en gedurfd. Ik krijg het al benauwd door er alleen maar ernaar te kijken.
REAGEER
Ik kan me goed voorstellen dat die jongens erg blij waren toen er opeens licht kwam en iemand ze bemoedigende en er daarna nog een gedurfde, technisch geavanceerde actie voor ze op touw werd gezet, daar niet van, maar om daar nu een type van christus van de maken ….
Neem nou die coach die bij ze bleef tot het einde en op een zelf opofferende manier voor ze zorgde, misschien was hij een ongelovige, hij had alleen geestelijk licht te bieden en dat hield de jongens gaande. Is hij niet ook een type van Christus, of kan dat niet?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher