Ds. B. J. van de Kamp

God

11 juli 2018 door Jeffrey Schipper

16-jarige hoopt dat de wederkomst nog lang op zich laat wachten

'Ik ben 16 en heb een vraag over de wederkomst. Ik ben niet bang voor de wederkomst, maar ik wil nog zoveel doen hier op aarde voordat Christus terugkomt!,' laat een vragensteller weten in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Zij heeft trouwplannen en wil graag kinderen opvoeden. 'Soms ben ik alleen bang dat dat nooit realiteit gaat worden omdat de wederkomst dan misschien al gekomen is. Is verkeerd dat ik daarom hoop dat de wederkomst pas over 40 jaar ofzo is?'

Ds. B. J. van de Kamp beantwoordt deze vraag van de tiener. "De grote zegen, dat je mag geloven, kan door ons niet groot en blij genoeg worden gewaardeerd. Belangrijk is dat de wederkomst ons niet moet ontmoedigen, maar juist bemoedigen. Als het leven niet anders is dan dit leven, zou je jezelf moeten afvragen of je wel aan een huwelijk zou moeten beginnen. Immers hoeveel mensen zijn er niet met de mooiste dromen en gedachten begonnen, maar alles is als is in een hel veranderd?

Luther zei eens: Als ik wist dat de Heere Jezus morgen zou komen, dan zou ik vandaag nog een appelboom planten. Dat vind ik geweldig. Je kunt het ook anders zeggen: Als ik wist, dat morgen Christus wederkomt, zou ik vandaag nog aan een relatie beginnen. Immers, in Christus raak je elkaar niet kwijt, maar ontvang je juist de basis voor je hele leven. Denk aan de gelijkenis van de wijze man. Hij bouwde zijn huis op de Rots – op Christus. Toen kwam het noodweer. Het levenshuis bleef staan."

De hervormde emeritus-predikant wenst de vragensteller een mooie trouwdag toe, maar onderstreept dat dé Trouwdag (de dag dat Christus zich als Bruidegom herenigt met Gods gemeente, red.) nog gaat komen. "Dan wordt alles tot een voor ons onbereikbaar hoogtepunt gebracht."

Lees hier het volledige antwoord van ds. B. J. van de Kamp.

Reacties

Openbaring 19:7 - > zie de toelichting op www.openbaring.nu

Het Lam is niet de bruidegom en de gemeente de bruid.

Gód is de bruidegom en het Lam met zijn vrijgekochten vormen sámen de bruid.

Tussen de gemeente en Christus bestaat immers al de verhouding als tussen vrouw en man en niet als die van bruid en bruidegom.

We spreken daarom ten opzichte van Christus niet van een bruidsgemeente, maar de vrouw van het Lam (met Christus als het hoofd, als haar man) heeft zich gereed gemaakt voor de bruiloft met de Vader.
J
De Wederkomst is niet het eerste wat er staat te gebeuren, maar dat terzijde. Er is veel verwarring over wie nu de Bruid is. De identiteit van de Bruidegom is minder verschil van inzicht over. Hier een link naar een studie (pdf) over dit onderwerp https://bit.ly/2ufjCGu
Als je even het laatste vers leest van het boek Daniël, dan kon je het bij de wederkomst, wel eens heel erg druk krijgen!!

REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher